Puhakka Pirkkain salibandyn edustusjoukkueiden fysiikkavalmentajaksi
SeuraJulkaistu: 30.04.2024 18.05

Puhakka Pirkkain salibandyn edustusjoukkueiden fysiikkavalmentajaksi

Joni Puhakka on fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti, jolla on useampia yksittäisiä fysiikkavalmennus- ja fysioterapia-asiakkaita laajalla lajikirjolla. Seuratasolla Joni tulee toimimaan alkavalla kaudella ainoastaan Pirkkalan Pirkkain fysiikkavalmentajana sekä urheilufysioterapeuttina. Lisäksi Joni pystyy tarjoamaan yrityksensä, Moverest Oy:n kautta laajemmin hyvinvointipalveluita koko seuran käytettäväksi.

”Olen toiminut monien eri urheilulajien urheilijoiden kanssa, mutta valmennuksellinen taustani on vahvimmillaan salibandyn puolelta. Lähden odottavaisin ja innokkain mielin kohti tätä mahdollisuutta, koska seura tuntuu aidosti haluavansa kehittää toimintaa. Lisäksi syksylle valmistuvat, uudet harjoittelufasiliteetit ovat erittäin lupaavat, jolloin suorituskyvykkyyden kehitys on vain minusta ja pelaajista kiinni”.

”Fysiikkavalmennuksen näkökulmasta näen tärkeäksi saumattoman yhteistyön muun valmennustiimin kanssa, koska fysiikkavalmennusta ei voida erottaa lajivalmennuksesta, vaan kyse on valmennustiimin kokonaisvalmennuksesta. Fysiikkavalmennuksessa painotan lyhykäisyydessään laatua. Tehdään asioita, jotka perustuvat kokonaistutkimusnäyttöön, eikä tehdä asioita, kuten on vain totuttu joskus aikaisemmin tekemään. Meillä tulee olla tavoitteita ja tekemisen tulee olla tavoitteiden mukaista.”

”Valmennuksen tulee olla lajin nykypäivän fyysisten vaatimusten mukaista. Riittävä kestävyyskunto mahdollistaa urheilijan suoriutumaan laadukkaalla tasolla kuormituksen kasvaessa. Riittävä maksimivoimakapasiteetti luo pohjan sille, että voimme jalostaa harjoittelua lajispesifimpään suuntaan. Riittävää nopeutta ei olekaan, voimme aina olla nopeampia!”

”Alkuun lähden liikkeelle tutustumalla joukkueiden pelaajiin sekä kuulemalla heidän toiveita ja odotuksia. Tämän jälkeen toteutetaan fyysiset testit, joiden pohjalta saadaan tieto yksilöiden kehityskohteista. Näiden tietojen pohjalta on aika aloittaa laadukas offseason ja valmistua kohti kilpailukautta!”

Lisätietoja:

Timo Tukiainen, Salibandyn valmennuspäällikkö

(timo.tukiainen@pirkkalanpirkat.fi / 050 524 1144)