Jari Nyström Pirkkain miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi
SeuraJulkaistu: 23.04.2024 09.24

Jari Nyström Pirkkain miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi

Miesten uudeksi vastuuvalmentajaksi kaudelle 2024-2025 on kutsuttu ja nimitetty Jari Nyström. Hän on tehnyt pitkäaikaisen ja menestyksekkään valmentajauran Tampereen Classicissa, viimeksi tällä kaudella hän toimi Classicin P22-joukkueen vastuuvalmentajana.

Hänen valmennusuransa alkoi Classicin salibandykoulusta vuonna 2009. Menestystäkin on tullut runsaasti, joista viimeisin on tämän kauden SM-kulta Classicin P22-joukkueen kanssa.

Pitkän valmennusuran aikana hän on myös jatkuvasti kehittänyt omaa valmentajaosaamistaan mm. Salibandyliiton valmentajakoulutuksissa. Viimeisimpänä vuonna 2022 hän suoritti VAT/huippuvalmentajakoulutusohjelman, joka oikeuttaa Salibandyliiton pääsarjatasolla valmentamiseen. Lisäksi hän on toiminut useissa Salibandyliiton ikäluokka- ja MAAJOUKKUETIE-valmennustehtävissä.

”Olen ollut Classicissa pitkään, joten seuran vaihtamisen yhteydessä ollaan vähän jännän äärellä. Uskon kuitenkin, että muutos on mahdollisuus”, sanoo Jari Nyström

Tulevaan kauteen uudessa seurassa Nyström lähtee hyvillä mielin.

”Kaikki keskustelut, jotka alkuvaiheesta lähtien on käyty, ovat olleet innostavia. Erityisesti vaikutuin siitä, miten määrätietoisesti Pirkat haluaa kehittää salibandypuolta. Konkreettiset kehitystoimet pelaajapolun, valmennuslinjan ja toiminnan laadukkuuden osalta ovat vakuuttaneet. Huikeana lisänä on syksyllä saatava olosuhteiden paranemisen superloikka uuden hallin myötä”, sanoo Nyström.

”Suunnitelluista kehitystoimista sain tietoa ensitapaamisessa, johon sain pyynnön tulla keskustelemaan seuran tarjoamasta mahdollisuudesta. Tuo mielenkiintoinen tapaaminen taisi venähtää peräti nelituntiseksi. Erityisesti tapaamisessa lämmitti se, että kaikki paikalla olleet pitkän linjan seuraihmiset halusivat minut Pirkkoihin”, taustoittaa Nyström

”Olen kuullut ja tiedostanut, että perinteikkäässä seurassa on tehty paljon asioita hyvin, mutta nyt halutaan ottaa askelia seuraavalle tasolle. Siten meidän tulee yhdessä tunnistaa, mitkä ovat niitä asioita, jotka tukevat pelaajien ja toiminnan kehitystä. Uskon pystyväni tuomaan lisäksi uusia asioita, jotka tukevat pelaajien, joukkueen ja seuran tavoitteita”, arvioi Nyström.

”Ensi vaiheessa lähdetään valmennustiimin ja muodostettavan joukkueen pelaajien kanssa keskustelemaan odotuksista ja tavoitteista. Sitten onkin tarkoitus melko nopeasti päästä kiinni laadukkaaseen arkitekemiseen ja sitä kautta kehittymään. Itseäni valmentamisessa motivoi eniten nähdä pelaajien ja pelin kehittyminen. Se on paras palkinto, kun näkee, että valmennus on pystynyt auttamaan urheilijoita onnistumaan. Menestys tulee kyllä aina sitten aikanaan kehittymisen myötä”, päättää tuore vastuuvalmentaja.

Jarin seuravaatetuksen hoiti maaliin nopealla aikataululla SALIBANDYKAUPPA.FI, joten iso kiitos heille yhteistyöstä!

Lisätietoja:

Timo Tukiainen, Salibandyn valmennuspäällikkö

(timo.tukiainen@pirkkalanpirkat.fi / 050 524 1144)