Vastuuvalmentajan koonti P18 divarikaudesta
9.4.2022 21:29 Uutiset / P18 Blue (-04-05)

Vapaa-aikakeskuksella tarjoiltiin hienoja kotipelejä kauden aikana

Kevät tulee kohisten ja lumet alkavat pikkuhiljaa sulamaan. Uusi kausi kolkuttelee oven takana ja nyt voidaan palata hieman ajassa taaksepäin P18 poikien tämän kauden matkaan.

Uutena valmentajana pojat ottivat minut vastaan oikein mukavasti, vaikka halleilla saattoikin kuulla, että uusi valmentaja on melko tiukka ja vaativa. Pojat kuitenkin osaavat kertoa, oliko se oikeasti näin vai näyttikö se vain ulospäin sellaiselta.

Kausi startattiin melkoisen fysiikkapainotteisesti ja kesä huhkittiin Kissat-hallilla sekä lajin parissa melko tiiviisti. Pojat asettivat tavoitteekseen kaudelle pelata valtakunnallista sarjaa, joten sitoutuminen yhteisen päämäärän saavuttamiseen oli tosi hyvä. Joukkuehenki kasvoi kasvamistaan kesän ajautuessa kohti syksyä ja karsintoja. Tästä iso kiitos pelaajille ja olen erittäin kiitollinen heille siitä. Kesällä tuotiin myös pelaamiseen uusia ajatuksia ja se aiheutti välillä hieman epäluuloakin, mutta kauden mittaan kuitenkin huomattiin, että pelaaminen menee jatkuvasti eteenpäin.

Karsintoihin lähdettiin siis hakemaan paikkaa valtakunnallisesta sarjasta ja tiedossa oli, että ottelut tulisivat olemaan tiukkoja. Samassa karsintalohkossa meidän kanssamme olivat Happee, Koovee, PIsku ja Jeppis/BlueFox. Kooveeta vastaan pelasimme ensimmäisen tiukan ottelun tietäen panokset seuraavissa karsinnan otteluissa. Tästä pelistä tulikin oikeanlainen vääntö ja voitimme pelin 5–3. Tämän johdosta tiesimme, että seuraava ottelu Happeeta vastaan tulisi olemaan karsintojen tärkein. Happee oli tällä kertaa parempi lukemin 6–1, ja näin Happee eteni lohkon voittajana suoraan SM- sarjaan. Meidän matkamme jatkui seuraavalle viikonlopulle karsinnan 2. vaiheeseen.

Karsinnan toisessa vaiheessa saimme vastaamme joukkueet Hawks ja Stars. Pelin henki oli selvä siltä osin, että voittamalla nämä kummatkin varmistaisimme paikkamme valtakunnallisessa 1-divisioonassa. Pojat hoitivat pelit kunnialla voittamalla molemmat pelit mielestäni aika selkeästi. Lohkon voittajana kohtasimme sitten LASBin ja tämän pelin voittaja menisi suoraan SM-sarjaan, joten panosta pelissä oli runsaasti. LASB oli kuskin paikalla ottelun alusta mennen jo 5–0 johtoon, mutta poikien koneet käynnistyivät ja saatiin kuitenkin vielä kunnon vääntö voitosta. Ottelun lopputulos harmillisesti LASBille 8–6 ja he etenivät suoraan SM-sarjaan ja meidän kohtaloksemme jäi 1-divisioona.

1-divisioonaan meidän lisäksi tiensä raivasivat EräViikingit Akatemia, Indians, Koovee, M-Team, O2-Jyväskylä, SaiPa, SPV, Stars, Steelers, Tiikerit ja SB Vaasa. Seurana meillä oli siis isoja seuroja ja kovia joukkueita. Voitoista piti pelata tosissaan ja monia hyviä sekä huonoja otteluita saatiin kauden mittaan, mutta uskon, että jokaisesta pelistä jäi jotakin oppia omaan pelaamiseen. Aloitimme sarjan vakuuttavasti ottaen 5 voittoa 5 pelistä. Olimme oikeastaan koko runkosarjan ajan hätyyttelemässä sarjan kärkisijoja, vaikka ottelut eivät aina menneet kuten olimme ajatelleet. Tappiotkin opettavat tietyllä tavalla ja tämä joukkue osasi prosessoida ne hienosti. Kotiluolassa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella pelaamamme ottelut olivat hienoja tapahtumia, joissa riitti tunnelmaa ja kannustusta. Pelasimme kauden aikana 12 kotipeliä mukaan lukien jatkokarsintaottelun ja hävisimme niistä vain 3, joten kotiluola oli meille hyvä paikka pelata. Kiitos kannustajille ja muille tapahtumien järjestäjille!

Runkosarjan päättyessä olimme pelanneet itsemme sijalle 3, joka tiesi sitä, että tulemme jatkamaan kautta karsinnoissa SM-playoffeihin. Ensimmäisessä karsintaottelussa tulisi olemaan lisäksi todella iso panos, sillä voittaja tuosta ottelusta lunastaisi itselleen sarjauudistuksen kautta paikan SM-sarjaan kaudelle 2022–2023. Vastaan asettui Indians Espoosta ja tiesimme, että saamme vastaamme miesten liigassakin käyneitä taitavia pelaajia. Ottelusta tuli todella tasainen ja maaleja tehtiin melkein vuorotahtiin. Indians meni 2–4 johtoon pelimiesten kympin käynnistyessä, mutta joukkue ei tästä lannistunut, vaan takoi viimeisellä 10 minuutilla 4 maalia ja 6–4 voitto Pirkkalaan sekä paikka SM-sarjaan! Karsinnat eivät kuitenkaan tähän loppuneet, vaan etenimme seuraavalle viikonlopulle, jossa vastaan asettui runkosarjan 2. Steelers. Tämän ottelun voittaja etenisi kohtaamaan SM-sarjan runkosarjassa sijalle 7 yltäneen joukkueen. Pelin voittajasta ei tällä kertaa jäänyt epäselvyyttä Steelersin ollessa parempi luvuin 8–3. Näin ollen kautemme päättyi pettymykseen, sillä mukavaa olisi ollut pelata myös tuo toinen peli kovaa joukkuetta vastaan.

Kaiken kaikkiaan P18 1-divisoona oli tällä kaudella tosi kovatasoinen ja pelit olivat välillä tosi laadukasta peliä. Parhaiten ehkä pelin laadusta kuvaa pelimme SPV:tä vastaan Seinäjoella, jossa molemmat joukkueet pelasivat todella hienoa sekä vauhdikasta peliä. Pelin jälkeen molempien joukkueiden valmentajat olivat aivan haltioissaan, voiko peli todella olla tämän näköistä tällä tasolla.

Hieno kausi joukkueen kanssa on vietetty ja nyt on uusien valmentajien aika ottaa pojat haltuun ja viedä heitä kohti SM-sarjan pelejä. Olen itse kiitollinen menneestä kaudesta ja tämä kausi on vienyt joukkuetta ja minua eteenpäin valmentajana todella paljon. Nyt vain kohti uusia haasteita ja tulkaahan liiksalle seuraamaan laadukkaita pelejä tulevallakin kaudella!

-Timo


   
Lisää uutisia
Pirkkalan Pirkat
«  Kesäkuu   »
Kategoriat