Koronatiedote 8.12.2021
8.12.2021 17:02 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Koronatiedote 8.12.2021

KORONA – tiedote 8.12.2021

Pirkanmaa on STM:n luokituksen mukaisesti koronan leviämisalue.

Maskisuositus: 12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Rajoitukset yleisötilaisuuksiin (ottelutapahtumat): Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa on kysyttävä koronapassit. Alle 16-vuotiailta ei edellytetä koronapassia. Alla ohjeet passin tarkistamiseen.

Ohjeet ryhmäharrastustoimintaan:

Lapset ja nuoret

Harrastustoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla.

Kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua.

Harrastustilassa tulee olla mahdollisuus riittävien turvavälien säilyttämiseen.

Aikuiset

Ryhmäliikunta sekä ottelu- ja kilpailutoiminta sisä- ja ulkotiloissa voivat jatkua.

Sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia.

Yleistä

Harrastustilassa tulee olla mahdollisuus riittävien turvavälien säilyttämiseen. Esimerkiksi ryhmäharrastustunnilla sisätilassa voi olla korkeintaan sen verran osallistujia, että kaikki mahtuvat pitämään riittävän turvavälin. Jos harrastaessa kuitenkin aiheutuu lähikontakteja, tilaisuuden järjestäjällä ei ole velvollisuutta estää sitä.

Koronapassin tarkistaminen

Koronapassin tarkistaminen on ottelun/turnauksen järjestäjällä. Yksityisissä ja julkisissa halleissa voi olla eri käytäntöjä, siksi kannattaa lukea tarkkaan ottelun/turnauksen järjestäjältä tai halliyrittäjältä tulevat ohjeet.

Pirkkalan tiloissa ja muissa halleissa, joissa ei ole annettu erillistä ohjetta, koronapassin tarkistamisen vastuu on järjestävällä joukkueella. Passia tarkistamaan voi valtuuttaa joukkueen/seuran toimihenkilön (ei tarvitse olla järjestyksenvalvoja). Koronapassi tarkistetaan salin ovella ennen sisäänmenoa. Samalla tarkistetaan henkilöllisyystodistus, jolla varmistetaan, että tarkastettu passi on ko. henkilön. Koronapassia ei kysytä alle 16-vuotiailta, eikä pelaajilta/toimihenkilöiltä.

Koronapassin tarkistamista varten puhelimeen ladataan applikaatio. Applikaation avulla luetaan passin QR koodi joko puhelimesta tai paperisesta todistuksesta. Tarkistusta voi harjoitella vaikkapa oman perheenjäsenen passilla.

Otteluun/turnaukseen tulijoita kannattaa tiedottaa etukäteen, että yleisöön tulevilta tarkistetaan koronapassit ja henkilöllisyystodistus.

Koronapassin saa tulostettua kanta.fi-osoitteesta tai siitä voi ottaa puhelimella kuvakaappauksen, jolloin sen voin näyttää suoraan puhelimesta.

Spiral, tiedote 3.12.: KAIKKIEN TURVALLISUUDEN TAKAAMISEKSI, JOKAINEN JOUKKUE HUOLEHTII OMALTA OSALTAAN ETTÄ, KAIKILLA JOUKKEEN JÄSENILLÄ, TOIMITSIJOILLA JA KATSOJILLA ON KORONAPASSI. HUOLEHDITAAN TOISISTAMME.


   
Lisää uutisia
Pirkkalan Pirkat
«  Toukokuu   »
Kategoriat