P18 Blue neljättä kautta peräkkäin valtakunnalliseen sarjaan
1.9.2021 19:35 Uutiset / P18 Blue (-04-05)

Blue ja White P18 SM-karsinnoissa

Pirkat P18 joukkueet Blue ja White osallistuivat valtakunnallisiin SM-karsintoihin elokuussa. Karsintoihin valmistauduttiin toukokuusta lähtien uuden vastuuvalmentajan Timo Tukiaisen johdolla. Valmennuksesta ovat vastanneet myös Mika Salminen, Jyri Jansson ja Sami Vigren. Kesällä joukkue treenasi pari kertaa viikossa lajia ja kerta viikkoon fysiikkaa Kissat-hallilla Lindsay Orr´n ohjauksessa. P18 pelaajia on kaikkiaan vajaa 30, joista loppukesällä muodostettiin kaksi joukkuetta, Blue ja White. Kumpikin joukkue osallistui valtakunnallisiin karsintoihin.

White matkasi karsintoihin 21.-22.8. Joensuuhun, jossa muut joukkueet olivat Josba, SPV edustus, Pelicans SB ja Tikkurilan Tiikerit. White kohtasi ensimmäisessä ottelussa isäntäjoukkue Josban, joka voitti ottelun selkein lukemin. Toinen lauantain peli venyi aina voittolaukauskisaan asti, jossa Pirkat otti hienon voiton Pelicansista! Sunnuntaina Seinäjoen Peliveljet osoittautui liian kovaksi palaksi ja myös Tiikerit ottivat voiton lohkon viimeisessä pelissä. White sijoittui lohkossaan neljänneksi, joten jatkopaikkaa karsinnan 2. vaiheeseen ei irronnut. Whiten ottelutulokset löytyvät Salibandyliiton tulospalvelusta.

Valmennuksen analyysien mukaan ”Mukava turnaus, hyviä pelejä ja uusia kokemuksia sekä kentällä että sen ulkopuolella. Pelillisesti joukkue selviytyi kunnialla ja otti kautta aikain ensimmäisen SM-karsintavoiton White-joukkueena. Puolustamisessa oltiin jo sillä tasolla että pystymme kovempiakin joukkueita haastamaan, mutta hyökkäyspelissä annamme liikaa tasoitusta. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti tulevia haasteita ja hyvin alkanutta joukkueen ryhmäytymistä.”

Bluen 1. vaiheen karsinta pelattiin Jyväskylässä, jossa mukana olivat myös isäntäjoukkue Happee, Koovee, PIsku ja Jeppis/BlueFox. Lauantain ottelut hoituivat voitokkaasti, mutta sunnuntain aamupäivän pelissä hirvirytkettä vastaan oli vaikeuksia saada peli käyntiin. Vastustaja pelasi laadukasta peliä. Jälkimmäinenkään ottelu ei ollut helppo, mutta ottelusta Bluelle voitto ja lohkosijoitus lopulta toinen. Lohkoykkönen Happee eteni suoraan SM-sarjaan ja 2. sijoittunut Pirkat sekä 3. Koovee jatkoivat karsinnan 2. vaiheeseen. Bluen lohkon tuloksia voi tsekata tarkeemin Salibandyliiton tulospalvelusta.

Bluen 2. karsintavaihe pelattiin Lahdessa 28.-29.8. Kolmen joukkueen lohkossa sijoitus ratkaistiin lauantain peleissä. Blue voitti ensimmäisessä ottelussa Hawksin luvuin 13-3 ja illan pelissä Northern Starsin 8-5. Lohkoykkösenä joukkue eteni sunnuntain ratkaisuotteluun rinnakaislohkon ykköstä Lasbia vastaan, jossa panoksena oli SM-sarjapaikka. Ottelussa Lasb karkasi jo 5-0 johtoasemaan, mutta Pirkat sai toisessa erässä maalihanat auki ja nousi jo maalin päähän kolmannen erän alussa. Kumpikin joukkue latoi lisää maaleja tiukassa matsissa ja lopputulos Lasbille 8-6. Täten Lasb eteni SM-sarjaan ja Pirkat divariin. Kauaksi ei jäänyt haave SM-sarjapaikasta. Ottelun seuranta löytyy täältä: Salibandyliiton tulospalvelu

Valmennus tiivisti Bluen karsinnat näin: “Uusi joukkue, kuitenkin toisilleen tuttuja kavereita ja erittäin sitoutunut ryhmä. Karsinnoissa muutama ikävä loukkaantuminen, jota ei kenellekään toivo varmasti kukaan, mutta silti hienoa venymistä jokaisessa pelissä. Joukkoon mahtui niin hyviä kuin huonojakin pelejä, toki silti pystyimme pelaamaan tasaisen vahvasti.”

P18 SM-sarjaan ja 1. divisioonaan eteni kumpaankin 12 joukkuetta. Kummastakin sarjasta tulee erittäin mielenkiintoinen. Divarin runkosarjan kärkipaikoilta on mahdollisuus edetä pudotuspelikarsintoihin ja lopulta haastamaan keväällä SM-sarjan kärkijoukkueita.

P18 divaria pelaavat kaudella 2021-22:

 • EräViikingit Akatemia, Helsinki
 • Koovee, Tampere
 • M-Team, Helsinki
 • Northern Stars, Espoo
 • O2-JKL, Jyväskylä
 • Pirkat, Pirkkala
 • SaiPa, Lappeenranta
 • SB Vaasa
 • SPV, Seinäjoki
 • Steelers, Hämeenlinna
 • Tiikerit, Vantaa
 • Westend Indians, Espoo

Tiedossa on loistavia pelejä ja viihdyttävää paikallisderbyä on myös luvassa! Sarja polkaistaan käyntiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tiedotamme kotiotteluista pikapuoliin, kun ohjelma saadaan valmiiksi.

Karsintojen kokoonpanoissa nähtiin sekä tämän kesän vakikalustoa että muutamia vierailevia tähtiä täydentämässä joukkueita:

Bluen rosteri

Grönroos Joonas (C), Hakala Totti, Hakamäki Eelis, Jokinen Ville, Jokisalo Joni, Kantola Joonas (mv), Kimpanpää Joona (mv), Koivunen Topi (A), Lahdensivu Elmeri, Laiho Leevi, Myllymäki Oliver, Nuutinen Aleksi (A), Paakkunainen Rasmus, Pohjola Eeli, Salminen Mikael, Seppälä Mikko, Szánti Ossi, Suomela Anton ja Vehkasaari Vili

Vastuuvalmentaja Timo Tukiainen, valmentaja Jyri Jansson, joukkueenjohtajat Henna Kantola ja Tiina Vehkasaari, huoltaja Anton Kuhlman.

Whiten rosteri

Haverinen Veeti, Heikkilä Lauri (mv), Joensivu Kasper, Kaapu Topias (mv), Koivistonalho Konsta, Kuokkanen Vilho (C), Lahtinen Mici, Ojala Roope, Palonen Aatu, Pekonen Lassi, Rinta-Jouppi Jasper, Tasanko Eemil, Vigren Juho (A) ja Taavitsainen Samu

Vastuuvalmentaja Mika Salminen, valmentaja Sami Vigren, huoltaja Mika Haverinen


   
Lisää uutisia
Pirkkalan Pirkat
«  Kesäkuu   »
Kategoriat