Koostetta B-poikien kaudesta 2020-21
13.4.2021 13:11 Uutiset / P18 Blue (-04-05)

Koostetta B-poikien kaudesta 2020-21

Kevät on hyvässä vauhdissa, mutta palataan vielä hetkeksi muistoihin ja tunnelmiin kauden kulusta. Kuten tiedämme, kausi oli kovin poikkeuksellinen menneisiin verrattuna. Edelliskaudella saimme jo kokea kauden päättymisen ennen aikojaan maaliskuussa, mutta nyt pelien osalta kausi käytännössä keskeytyi jo marraskuun lopulla ja treenien osalta ollaan oltu siitä lähtien välillä ulkoruokinnassa ja välillä pienryhmissä sisällä.

Aloitimme kauden kesäkuun alussa uuden vastuuvalmentajamme ja seuran salibandyn valmennuspäällikkö Toni Valkeejärven johdolla Jyri Janssonin ja Jarkko Viljanmaan jatkaessa valmennustiimissä hyvää työtään. Kesän käytimme fysiikkaa kehittäen ja lajitaitoja viritellen omatoimisen kevään jälkeen. Harkkamatseja pääsimme pelaamaan heinä-elokuussa. Vastustajina toimivat seuran "pikkuvelijoukkue" eli C1-pojat, Koovee B pari kertaa, Classic B-Blue sekä Porissa kävimme haastamassa Karhut B:n ja FBC Turun B-pojat. Harkkapelien, leirityspäivän ja pelipalaverien annilla lähdimme tavoitteellisina Turkuun kohti esiakarsintoja, joista tiukkojen matsien ja ratkaisevien voittojen saattelemina raivasimme tiemme valtakunnalliseen sarjaan ja SM-karsintoihin! Yksi tavoite oli tässä kohtaa saavutettu. SM-karsinnoista emme edenneet pidemmälle, joten B-poikien 1. divisioona oli sarjamme tällä kaudella. Sarja vaikutti hyvin tasaiselta lukuun ottamatta Varsinais-Suomen Wirmo-Maskun yhdistelmäjoukkuetta, joka pesi miltei joukkueen kuin joukkueen selkein lukemin. Heille olisi suonut paikan SM-sarjassa. Ikävää oli, että marraskuun loppuun mennessä osa joukkueista oli päässyt pelaamaan vain kourallisen otteluita mm. koronakaranteenien vaikutuksista. Meidän joukkueemme onnistui välttämään karanteenit ja saimme pelattua ennen pelien keskeytystä osaltamme runkosarjan ensimmäisen kierroksen läpi paria ottelua lukuun ottamatta.

Joukkueellamme alkoi pelit B-poikien 1. divarissa varsin hyvin, sillä kehitystä tapahtui peli peliltä ja pojat pelasivat hienoja, tiukkoja otteluita tuttuja ja uusiakin joukkueita vastaan. Koko joukkue kehittyi ja pelaajista huokui into ja motivaatio treenaamista ja pelaamista kohtaan. Pelit menivät syyskaudella niinkin hyvin, että silloin kun korona harmillisesti lopetti pelaamisen, oli joukkue sarjataulukossa sijalla 2. Voidaan todeta, että joukkueemme pelasi juuri oikealla sarjatasolla.

Joulukuun alussa sisäliikuntatilojen sulkeutuessa treenit siirrettiin raittiiseen ulkoilmaan, mutta osallistumisprosentti ei tästä kärsinyt. Hyvällä asenteella jatkettiin ja tammikuun puolen välin aikoihin pääsimme uudestaan sisälle treenaamaan lajiharjoituksia. Helmikuussa kävimme pelaamassa pari joulukuulta siirtynyttä sarjapeliä Kokkolassa Nibacoksen ja Seinäjoella SPV:n vieraina. Sen jälkeen muutaman viikon lajitreenin jälkeen siirryimme jälleen rajoitusten tiukentuessa ulkotreeneihin, joita jatkettiin pääsiäisviikolle asti. Odottelimme toiveikkaina koko alkuvuoden pelien jatkumista, mutta 26.3. saimme Salibandyliitolta virallisen tiedon, että kausi 2020-21 joudutaan keskeyttämään sarjapelien osalta ja katseet suunnataan kohti uutta kautta. Tämähän ei ollut sinänsä yllätys, sillä koronatilanteen pahenemisen myötä olimme jo marraskuun lopulta saakka olleet erilaisten rajoitusten keskellä ja joutuneet soveltamaan treenien sisältöjä.

Näin huhtikuussa olisimme mahdollisesti voineet kertoa tunnelmia playoffseista sekä siitä, miten kausi sujui pelillisesti ja saavutimmeko asetettuja tavoitteita. Vallitsevan tilanteen vuoksi kaudesta muodostui kuitenkin kovin erilainen, mutta toisaalta se näytti myös sen, että joukkue oli sitoutunut harjoittelemaan, vaikka pelien jatkumisesta ei ollut varmaa tietoa. Tällä hetkellä meneillään on muutaman viikon tauko ja ot-jakso, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen ensi kautta varten.

Saavutukset ovat hienoja ja mukavia palkintoja matkan varrella, mutta sitäkin tärkeämpää ovat kaikki yhteiset kokemukset, yhteenkuuluvuuden tunne ja se fiilis, jota yhdessä joukkueena koetaan onnistumisten ja epäonnistumisten sekä arjen puurtamisen keskellä. Joukkueurheilu luo monella tavalla hienoja mahdollisuuksia kasvulle ja valmiuksia elämän matkan varrelle.

Erikoinen kausi sujui olosuhteisiin nähden hyvin. Valmennus teki hyvää työtä, pojilla kasvoi luotto omaan tekemiseensä ja sitä myöden tulostakin alkoi tulla positiivisella tavalla. Arvoitukseksi jäi, mihin se olisikaan johtanut, jos kausi olisi jatkunut normaalisti kevääseen asti. Oli hienoa nähdä joukkueen sitoutumista ja yhteen hiileen puhaltamista valmennustiimin hoteissa. Kauden viimeiset treenit vedimme 29.3. Pirkkalan fribaradalla pienen kisailun merkeissä. Kiitämme vastuuvalmentajaamme Tonia tästä kaudesta ja loistavasta työstä 3,5 vuoden ajan seuran salibandyn valmennuspäällikkönä. Toivotamme kaikkea hyvää ja menestystä toisiin tehtäviin siirtyessä! Kiitämme myös Jakea usean vuoden (ainakin seitsemän vuotta) uurastuksesta joukkueemme valmennustiimissä ja huoltojoukoissa. Jaken anomus “eläkkeelle jäämisestä” hyväksyttiin, vaikka emme häntäkään olisi mielellämme pois päästäneet. Toivotamme Jakellekin hyvää jatkoa ja emme uskokaan, ettemme näkisi tätä talkoointoista miestä edelleen seuran hommissa mm. edarin liivimiehenä ja ehkäpä muissakin kuvioissa! Kiitämme niin ikään Jyriä loistavasta valmennuksesta ja upeaa on, että yhteistyö Jyrin, tämän nuoren ja taktisen valmentajan kanssa jatkuu edelleen tulevallakin kaudella! Jyri on ollut osa joukkueemme valmennustiimiä jo neljän kauden ajan, joten jatkumoa löytyy ja yhteinen matka jatkuu. Kiitos kaudesta kaikille pelaajille, otteluvastustajille, tuomareille, taustajoukoille, vanhemmille, huoltotiimille, Kissat-hallin Lindsaylle kesän fysiikkatreeneistä, talkoiden mahdollistajille sekä sponsoreillemme/ tukijoillemme!

B-poikien 1.div sarjataulukko.

Tulevalla kaudella 2004-2005 syntyneiden sarja kulkee nimellä P18. Tulevan kauden kuviot ovat rakentumassa. Valmennustiimin täydentymisestä ja muista asioista ilmoitamme tarkemmin lisää myöhemmin. Tässä vaiheessa jo sen verran, että tavoitteemme on muodostaa kaksi P18 -ikäluokan joukkuetta, joista toinen tavoittelee valtakunnallista sarjapaikkaa ja myös toinen osallistuu mahdollisesti karsintoihin. Treenit aloitetaan huhtikuun loppupuolella yhtenä ryhmänä, josta kevään ja kesän aikana muodostetaan kaksi joukkuetta.

P18 -joukkueeseen voidaan ottaa mukaan muutama uusi kenttäpelaaja ja maalivahti.

Tiedustelut: SB-jaoston pj Mika Salminen, p. 040 730 9667 tai mika.salminen@pirkkalanpirkat.fi


   
Lisää uutisia
Pirkkalan Pirkat
«  Kesäkuu   »
Kategoriat