Korona-ohjeistus kauden alkaessa
17.8.2020 12:55 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Korona-ohjeistus 17.8.2020

Korona-ohjeistus 17.8.2020

Korona-epidemia on edelleen uhkana Suomessa. Pystymme keväästä oppineena varautumaan hieman paremmin, jos seuran toimintaa joudutaan uudelleen rajoittamaan. Tällä hetkellä noudatamme tarkkoja hygieniaohjeistuksia, jotta toiminta voidaan syksyn osalta käynnistää suhteellisen normaalisti. Selvisimme keväästä niin hyvin kuin mahdollista. Kiitos kaikille seuran valmentajille ja muille toimihenkilöille, harrastajille ja heidän perheillensä, että ymmärsitte seuran vaikean tilanteen ja jaksoitte noudattaa ohjeita ja saimme pysymään koronan aisoissa Pirkkalassa ja Pirkanmaalla.

Pirkkalan Pirkat seuraa edelleen tarkasti lajiliittojen ja valtioneuvoston ohjeistuksia ja rajoituksia.

Valtioneuvoston ohjeet
Aluehallintoviraston ohjeet
THL:n ohjeet

Pirkkain kaikki lajijaostot määrittelevät omat lajikohtaiset toimintamallit nykyhetkeen ja siihen, kuinka toimitaan mahdollisissa koronan aiheuttamissa uusissa lähiharjoittelun ja sarjatoiminnan keskeytyksissä. Lähtökohtaisesti kilpajoukkueille pyritään takaamaan vaihtoehtoisia harjoittelumuotoja. Harrasteryhmille vaihtoehtoisen harjoittelun toteuttaminen on hankalampaa, emmekä valitettavasti pystyneet korvaamaan kevään liian aikaista lopetusta, siitä olemme erittäin pahoillamme. Jos toiminta joudutaan keskeyttämään tulevallakin kaudella, niin Pirkat ei palauta jo veloitettuja maksuja. Harrasteryhmät laskutetaan jatkossakin pääsääntöisesti toiminnan alkaessa kokonaan, jos toimintamaksu on alle 100 €/kausi.

Jokaisen on tiedostettava toimintaan ilmoittautumisen yhteydessä, että liikuntaharrastukseen liittyy koronaviruksen aiheuttamia riskejä. Jos kuuluu riskiryhmään, on pohdittava huolellisesti osallistumista.

Tässä on tätä hetkeä koskeva yleisohje treeneihin ja välineiden käyttöön. Ohje koskee kaikkia lajeja ja ryhmiä. Ohjeistusta tarkennetaan tarpeen vaatiessa. Lisätietoja saa oman ryhmän valmentajalta/joukkueenjohtajalta/yhteyshenkilöltä.

  • Harjoituksiin tullaan vain täysin oireettomana tai koronatestauksen negatiivisen tuloksen jälkeen hyvin lieväoireisena. Pitää muistaa, että sairaana ei voi missään tilanteessa harjoitella muutoinkaan.
  • Pukukoppien käyttöä vältetään, joten harjoitusvaatteet puetaan jo kotona.
  • Kädet pestään saippualla ennen harjoituksia ja harjoitusten päätyttyä. Käsiä pestään myös harjoitusten aikana niistämisen ja yskimisen jälkeen.
  • Joukkueilla on hyvä olla käsidesiä käytössään. Pelaajille suositellaan henkilökohtaista käsidesiä harjoituskassiin mukaan.
  • Jokainen käyttää omaa juomapulloa ja henkilökohtaisia harjoitusvälineitä.
  • Mikäli joukkueella on yhteisiä varusteita (esim. liivit, maalivahdin varusteet, liberon paita tms), käytetään niitä vain yhdellä henkilöllä/harjoituskerta ja niitä käsittelee mahdollisuuksien mukaan vain yksi henkilö, puhdistus harjoituksen jälkeen.
  • Vanhemmat jättävät lapset harjoituksiin ulko-ovelle, vanhempi voi tulla sisätiloihin vain poikkeustapauksissa.
  • Turvavälejä 1-2 m noudatetaan aina kun se on mahdollista (pl. lajinomaiset harjoitteet ja pelit) esim. tapahtumissa yleisö, kahvio, hallien ja koulujen käytävät ja pukukopit.

   
Lisää uutisia
Pirkkalan Pirkat
«  Tammikuu   »
Kategoriat