Pirkat lähtee Järvenpään johdolla Divariin, koossa 20 pelaajasopimusta
17.6.2019 21:56 Uutiset / Miehet edustus

"Divarissa pisteitä saadakseen on pelattava laadukkaasti jokaisessa pelissä."

Kevään karsinnoissa Divariin noussut Pirkkalan Pirkat lähtee uuteen kauteen tutun miehen johdolla. Kolmella edellisellä kaudella nousujohteista työtä Pirkkain peräsimessä tehnyt ja joukkueen Divari-nousuun luotsannut Petri Järvenpää jatkaa joukkueen päävalmentajana. "Peten" jatko oli Pirkkain selvä tahtotila, ja myös hän itse halusi tarttua haasteeseen neuvoteltuaan ensin kotiväen kanssa.

Järvenpää pelasi omalla pelaajaurallaan 31 divariottelua 2000-luvun alussa, ja nyt hänellä on edessä tulikaste sarjatasolla valmentajana. Avuksi valmennukseen Järvenpää saa Timo Hämäläisen, joka on vaikuttanut pitkään Classicin organisaatiossa.

"Divari on hieno haaste sekä itselleni että Pirkkain joukkueelle. Tiedämme, että sarjan vaatimustaso on erittäin kova, mutta sen eteen ollaan alettu paiskimaan töitä. Jokaisen pelaajan on sitouduttava hommaan tarvittavalla tasolla, jotta tavoitteet saavutetaan", Petri Järvenpää sanoo.

Pirkoilla on koossa ensi kaudeksi sopimus 20 pelaajan kanssa, joista 3 on maalivahteja. Järvenpään käsissä tulevalla kaudella on ryhmä, jossa nousun saavuttaneessa pelaajarungossa on jonkin verran vaihtuvuutta.

Pirkat on nimennyt myös kapteeniston tulevalle kaudelle. Kapteenina jatkaa Jere Rantanen, varakapteenit ovat Antti Jaakkonen ja Sami Ärlig.

"Olemme halunneet koota tasaisen ja nälkäisen joukkueen. Tiedämme, että Divarissa pisteitä saadakseen on pelattava laadukkaasti jokaisessa pelissä, eikä yhtään pistettä saada todellakaan ilmaiseksi. Meillä on koossa nöyrä joukkue, joka ei ole kuitenkaan lähdössä nöyristelemään. Pitää pyrkiä uskaltamaan pelata omaa peliä myös kovempia vastustajia vastaan", Järvenpää kuvailee.

Pirkanmaalainen salibandyväki on kaivannut alueelle Divari-joukkuetta, ja ensi kaudella niitä on peräti kaksin kappalein, kun Pirkkain lisäksi sarjassa nähdään perinteikäs Tampereen Koovee. Paikallisottelut tuovat oman mausteensa kauteen, ja ne merkataan kalenteriin varmasti ensimmäisenä, kun otteluohjelma valmistuu.

"Divari on upea, tasainen ja kova sarja, jossa mikä tahansa on mahdollista, kuten viime kausi ja joukkueiden nousu liigaan runkosarjan sijoilta 7. ja 8. osoitti. Sarja on täynnä yllätyksiä ja huikeita tarinoita, ja Pirkat haluaa olla tuomassa keitokseen oman panoksensa. Voihan olla, että ennakkoarvioissa asiantuntijat heittävät meidät sinne kellariin, mutta haastajan asema sopii meille mainiosti!", Järvenpää hersyttelee.

Pirkoilla on neuvottelut kesken vielä muutaman pelaajan kanssa, joten joukkuetta täydennetään vielä kesän aikana.

Pirkkalan Pirkat miesten Divari-joukkueen sopimustilanne kaudelle 2019-2020 (suluissa viime kauden seura, ellei Pirkat)

Maalivahdit:

Joona Pesonen (Josba)
Toni Tuomi (Koovee)
Lauri Vähätalo

Kenttäpelaajat:

Risto Harjula (välivuosi, sitä ennen SalBa)
Valtteri Ikävalko
Antti Jaakkonen (Brno, Tshekki)
Mikko Kelkka
Kalle Koivunen (Nokian KrP Akatemia)
Aapo Mutanen
Janne Nousiainen
Jere Ojala
Miikka Ojala (Koovee A)
Aleksi Palmroth
Toni Rantala
Jere Rantanen
Ville Saarenmaa
Mika Salo
Marko Vähätalo
Tino Välimaa (Ilves)
Sami Ärlig (UHC Sparkasse Weissenfels, Saksa)

Valmentajat:
Petri Järvenpää
Timo Hämäläinen
Juho Vähätalo (fysiikkavalmentaja)

Joukkueenjohtaja:
Juha Salo

Jutun kuva: Jari Mäki-Kuutti. Instagram: @fotokuutti


   
Lisää uutisia
Pirkkalan Pirkat
«  Toukokuu   »
Kategoriat