Paikallislehti kirjoittaa 20.9.
Naiset edustusJulkaistu: 20.09.2023 12.32

Paikallislehti kirjoittaa 20.9.

Linkki lehtijuttuun.

Jorma Vilonen sai Pirkoilta tehtäväksi palauttaa Pirkkala salibandyn liigakartalle

Vilosen valmennukseen siirtynyt joukkue pelaa 10 joukkueen divarissa ensin kaksinkertaisen runkosarjan.KAPTEENI Emilia Ollikkala ja päävalmentaja Jorma Vilonen eivät pelkää koviakaan paikkoja alkavalla divarikaudella.

PIRKKALAN Pirkat ei viime kaudella pystynyt naisten F-liigan B-lohkossa riittävän hyvään sijoitukseen, että paikka olisi auennut 12 joukkueen sarjaksi muutettuun liigaan.

Näin Jorma Vilosen valmennukseen siirtynyt joukkue pelaa 10 joukkueen divarissa ensin kaksinkertaisen runkosarjan eli 18 ottelua. Sen jälkeen kuusi parasta aloittaa liigakarsinnat ja neljä muuta säilymiskarsinnat.

Divarin kaksi parasta saa karsintojen ensimmäisessä vaiheessa vastaansa kaksi sijoille 3.-6. sijoittunutta joukkuetta. Liigan kaksi heikointa valitsee ensin vastustajat noista sijoille 3.-6. sijoittuneista. Toisessa vaiheessa neljä voittajaa pelaavat keskenään kahdesta liigapaikasta kaudelle 2024-25.

”Runkosarjan jälkeen tulee siis maksimissaan 10 ottelua lisää. Selkeä tavoite on olla kahden parhaan joukossa, niin vältetään liigajoukkueet ensimmäisessä vaiheessa. Pahimmat vastustajat ovat Jokerit ja Mynämäen SBS Wirmo. Jokerit pelasi myös B-liigassa viime kaudella, Wirmolla on nuoria ja taitavia pelaajia”, Vilonen arvioi.

PIRKAT aloittaa sarjan juuri Wirmoa vastaan vieraissa 22. syyskuuta, ensimmäinen kotiottelu pelataan 30. syyskuuta Uudenkaupungin Nystarsia vastaan klo 15.

”Paikallisvastustajaa ei ole, mikä lisää matkustusta. Oulu ja Nivala ovat kaukaisimmat, Helsingin seudulta on kolme joukkuetta”, Vilonen sanoo.

JORMA Vilonen ja Emilia Ollikkala lähtevät kauteen divarissa luottavaisin mielin. Harjoitukset Kaukajärvellä ovat kehittäneet pelaajia jo nyt paljon.

PIRKAT menetti viime kauden jälkeen kolme pelaajaa F-liigan KooVeeseen, eli runkosarjan kolmanneksi parhaansa Henriikka Järven (20+9), Erika Laineen (15+8) ja Viivi Tiilikaisen (6+8).

”Kun viidestä parhaasta kolme lähti, niin kyllä se tuntuu. He haluavat pelata liigaa mikä on ymmärrettävää. Yksi lähti Itävaltaan, muutama lopetti tai siirtyi alasarjoihin. Tilalle saimme 12 uutta pelaajaa, heistä Classicin kirjoilla ollut Sofia Sinkko oli viime kaudella loukkaantuneena ja Anniina Hakala tuli Blue Foxista saatuaan työpaikan Tampereella. Loput uudet tulivat alasarjoista, osa on paluumuuttajia”, Vilonen selvittää.

YKSI paluumuuttaja on kapteeniksi valittu Emilia Ollikkala, joka on pelannut kolme kautta liigassa. Kaksi kautta kului SSRA:ssa kotikaupunki Oulussa, sitten kausi 2020-21 Pirkoissa. Nyt opiskelut kauppatieteiden kandidaatiksi ovat takana ja virtaa riittää enemmän pelaamiseen.

”Olemme harjoitelleet Kaukajärvellä toukokuusta lähtien, heinäkuussa oli omatoiminen jakso. Onneksi alkava kausi on viimeinen, kun pitää harjoitella muualla kuin Pirkkalassa. Spiralilla on lähes kaikki treenit, alusta vain on hieman liian kova treenitarkoituksiin”, Vilonen sanoo.

Vilonen oli taannoin nostamassa Pirkkain naisia ensin divariin ja myöhemmin liigaan eli kokemusta entiseltä jääkiekkomieheltä löytyy paljon naisten valmennuksesta. Viime kaudella hän valmensi Pirkkain P19 -joukkuetta.