Lentopallon harrastajamäärät kovassa kasvussa
1.8.2021 11:37 Uutiset / Pääsivusto

Vielä mahtuu mukaan joukkueisiin

Pirkkalan Pirkkojen lentopallotarina alkoi viitisen vuotta sitten. Silloin seurassa pelasi miesten joukkue ja hötsäili naisten porukka. Toimintaa lähdetiin kehittämään aktiivisesti myös junioritoiminnan osalta ja nyt seurassa voi harrastaa jo lähes kaikissa ikäryhmissä F-junioreista B-junioreihin sekä useisiin aikuisten porukoihin alkeista A-sarjan joukkueeseen. Meillä kaikki halukkaat pääsevät toimintaan mukaan!

Uusi harrastus lapselle?

Lentopallo on harrastus, jossa ei olla suorassa kontaktissa toiseen pelaajaan. Jokaisella pelaajalla on oma roolinsa ja paikkansa pelissä. Jokainen koskee vuorollaan palloon. Pienemmät harrastajat pelaavat pehmeällä pallolla, pienemmällä kentällä ja heillä on mahdollisuus ottaa koppeja. Iän karttuessa pallon ja kentän koko kasvavat, sekä peli nopeutuu. Milloinkaan ei ole liian myöhäistä aloittaa lentopalloa, mutta taitojen kasvua helpottaa aiempi kokemus mm. muista pallopeleistä tai yleisurheilusta. Perhelentikseen voi tulla oman tutun aikuisen kanssa opettelemaan lajia.

Käy ilmoittautumassa lapsen syntymäajan mukaiseen joukkueeseen. Ikälistauksen näet joukkueiden sivuilta. Kokeileminen on maksutonta, kausimaksu laskutetaan muutamien treenien jälkeen. Lentopallon pelaaminen on edullista - ry-muotoisessa seurassa ei tehdä voittoa seuralle, vain katetaan salivuoroista ja valmentamisesta aiheutuvat kulut. Valmentajat tekevät työtään kulukorvauksena ja saavat säännöllisesti koulutusta toimintaansa.

Voiko vielä aikuisena oppia pelaamaan?

Pirkat järjestää syksyllä ja keväällä viiden kerran tekniikkakoulun, jonka avulla opitaan tai kerrataan lajin perustekniikkaa, sääntöjä ja pelaamista. Tämän jälkeen on helpompaa siirtyä joukkueisiin treenaamaan viikoittain. Valmentajat osaavat neuvoa, mikä joukkueista on sinun tasollesi sopiva. Höntsyporukoissa pelataan hymy huulila ja nautitaan pelaamisen ilosta. Sarjajoukkueissa tahti on pelin nopeus ovat kovempia, mutta ei sielläkään unohdeta lajin riemua ja nautintoa.

Haluatko kuulla vielä lisää?

Lentopallojaoston puheenjohtaja: Hanna Myllymaa 050 3050321
Valmennuspäällikkö: Tero Haapakoski 040 506 2820
Pelaajavastaava: Tuomas Tihinen 040 7444967


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat