Pirkat nousee Divariin!
15.4.2019 11:02 Uutiset / Miehet edustus

Se on siinä!

Pirkkalan Pirkat on kolkutellut salibandyn miesten 1. divisioonan portteja jokaisella kolmella kaudella siitä lähtien, kun se putosi sarjasta keväällä 2016. Vuosi sitten joukkue pääsi jo yhden ottelun päähän, ja nyt sunnuntaina Pirkkalassa unelmasta tuli vihdoin totta, kun Pirkat varmisti nousun ensi kaudeksi valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Ratkaisevassa karsintavaiheessa Pirkat kukisti oululaisen SSRA:n suoraan kahdessa ottelussa, lauantaina Kempeleessä maalein 8–10 (1-3, 2-1, 5-6) ja sunnuntaina Pirkkalassa maalein 5–4 (1-2, 1-0, 3-2). Pelit olivat tiukkoja, mutta Pirkat puristi ne edukseen lopulta ratkaisevalla voitontahdolla.

SSRA:n ykköskaatajana kunnostautui Mikko Kelkka, joka keräsi viikonlopun otteluissa tehot 4+2.

Pirkat oli parhaimmillaan kovissa paikoissa. Sisä-Suomen lohkossa runkosarjassa se sijoittui ”vasta” kolmanneksi, mutta kevään neljässä playoff-ottelusarjassa se hävisi vain yhden pelin, lohkofinaaleissa RSS Panthersille. Pirkkain kausi päättyi kuuden voiton putkeen.

Reittiä 2. divisioonasta ylöspäin ei ole todellakaan tehty helpoksi. Seula on todella tiukka: Suomen yhteensä 86 kakkosdivarijoukkueesta vain kaksi pääsee kauden päätteeksi Divariin. Pirkkain lisäksi tuossa onnistui tänä vuonna SB Vantaa.

Nyt Pirkat on jälleen 28 parhaan miesten joukkueen sakissa Suomessa, maailman parhaassa salibandymaassa. Se tietää paljon lisää työtä kaikilla osa-alueilla, mutta on todella upea ja makea juttu!

Jutun kuva: Jari Mäki-Kuutti @fotokuutti


   
Lisää uutisia
Salibandy
Kategoriat