Naisten edustuksen kausi paketissa
Naiset edustusJulkaistu: 02.04.2024 14.49

Naisten edustuksen kausi paketissa

Nyt kun Pirkat ovat ottaneet lomaa lentopallosta melkein kuukauden ajan, niin on hyvä hetki vetää mennyttä kautta yhteen. Luvassa on siis hieman menneen syksyn ja talven kertausta, joukkueen mietteitä kaudesta sekä ajatuksia edustusjoukkueen tulevaisuudesta.

Valmistautuminen kauteen 2023-2024 aloitettiin jo hyvissä ajoin viime toukokuussa tryout-treenien muodossa. Paikalle saapui vanhojen pelaajien lisäksi paljon uusia tuttavuuksia, mikä oli oikein positiivinen yllätys! Joukkueen lopullinen 13 pelaajan runko muodostui kesäkuussa; Edelliskauden joukkueesta jatkavia pelaajia oli seitsemän ja loput kuusi pelaajaa olivat uusia kasvoja Pirkkalassa. Suurin osa pelaajista pystyi osallistumaan yhteisiin treeneihin läpi kesän, mikä edisti pelaajien tutustumista toisiinsa ja yhteisen sävelen löytymistä jo ennen kauden alkua.

Lokakuun lähestyessä yhteisiä treenejä oli takana jo mukavasti ja joukkue ehti pelata myös pari harjoitusottelua. Joukkueen sisällä vallitsi hyvä henki ja tekemisen meininki. Kauden aloittajaisissa pelaajat äänestivät kapteeneiksi joukkueen passarikaksikon ja kaikki odottivat jo innolla kentälle pääsemistä. Pelien tiedettiin tulevan olemaan tiukkoja alkulohkosta asti, sillä Pirkanmaalla pelaa monta kovatasoista 2-sarjajoukkuetta. Ensimmäisestä pelistä asti joukkue esitti hyviä otteita ja pelaajista aisti, että jokainen nautti kentällä olemisesta ja yhdessä tekemisestä. Alkulohkoon mahtui maukkaita voittoja, ärsyttävän tiukkoja tappioita, sekä myös pettymystä herättäviä häviöitä. Vastoinkäymisiltäkään ei vältytty; Marraskuun lopussa toinen passari joutui jättämään pelikentät loppukauden ajaksi akillesvamman vuoksi, ja sairastelut ja muut vaivat heikensivät ajoittain joukkueen iskukykyä. Kovan taistelun jälkeen Pirkat joutuivat tyytymään alkulohkon neljänteen sijaan ja alempaan jatkosarjaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut negatiivisesti joukkueen motivaatioon, sillä tiedossa oli, että alempien jatkosarjalohkojen voittajat pääsevät vielä pudotuspeleihin.

Joulutauolla otettiin hieman happea ja uuteen vuoteen lähdettiin hyvällä asenteella. Tiedossa oli, että jatkopaikka on saavutettavissa ja jatkosarjan pelit haluttiin hoitaa kunnialla pois alta ennen pudotuspelejä. Vaikka pari pelaajaa olikin tippunut rosterista pois, niin hätää ei ollut ja apuja saatiin Pirkkojen A-junioreista. Pelit alkoivat lupaavan voitokkaasti, mutta valitettavasti alkulohkostakin tuttu joukkue AitRi vei pudotuspelipaikan Pirkkojen nenän edestä parin erävoiton erolla. Vaikka kausi päästiinkin lopettamaan voittoon, niin pettymyksen määrä oli suuri ja haluja jatkaa pidemmälle olisi todellakin ollut.

Vaikka mennyttä kautta ei voi tuloksellisesti kutsua menestyksekkääksi, niin piti se silti sisällään paljon positiivisiakin asioita. Uudistunut joukkue hitsautui hyvin yhteen ja jaksoi treenata hyvällä motivaatiolla koko kauden läpi. Tavoitteena oli pelata tosissaan muttei vakavissaan, ja siinä kyllä onnistuttiin. Jokainen pelaaja kehittyi kauden aikana ja voi olla ylpeä omasta suorittamisestaan! Myös valmentajakaksikko hoiti hommansa mallikkaasti ja koko joukkue on äärimmäisen kiitollinen heidän tekemästä työstä! Iso kiitos lähtee myös koko seuralle, Pirkkalassa on hyvät puitteet pelata lentopalloa ja kotipelien järjestämiseen saatiin paljon apua seuran juniorijoukkueilta.

Sekä pelaajien että valmentajien mielestä joukkueella olisi ollut hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan pudotuspelejä ja niistä karsiutuminen harmittaa kieltämättä paljon. Aina voi jossitella, mikä tulos olisi ollut, jos kaikki pelaajat olisivat pysyneet terveinä ja ehjinä koko kauden läpi, mutta nämä vastoinkäymiset ovat osa urheilua eikä niitä kannata jäädä murehtimaan. Tämän kauden pettymykset lisäävät vain halua pelata paremmin ja ensi kaudella pyritään olemaan vahvempia!

Joukkueen tulevaisuus on tällä hetkellä vankalla pohjalla; Suurin osa tämän kauden pelaajista on halukas jatkamaan pelaamista Pirkkalassa ja valmentajakin löytyy! Tryout-treenit tullaan kyllä järjestämään kevään aikana, mutta tällä hetkellä on helpottava tietää, ettei joukkuetta tarvitse alkaa rakentamaan täysin uudestaan. Jatkavien pelaajien määrä kertoo myös siitä, että tähän joukkueeseen on ollut kiva kuulua ja yhtä hyvään joukkuehenkeen tullaan jatkossakin ehdottomasti pyrkimään. Pirkkalassa nähdään siis ensi syksynäkin naisten 2-sarjalentopalloa. Kesä treenataan jälleen kerran kovaa, ja ensi kaudella joukkue pyrkii olemaan aiempaa parempi ja raivaamaan tiensä pudotuspeleihin asti!