Paikallislehti kirjoittaa 15.9.
Miehet edustusJulkaistu: 20.09.2023 12.38

Paikallislehti kirjoittaa 15.9.

Linkki lehtijuttuun

Pirkkain salibandymiehillä on edessä rutkasti kilometrejä ja uusia kaupunkeja, kun toinen kausi Suomisarjassa alkaa – ”En ole koskaan käynyt Rovaniemellä tai Kemissä”, tunnustaa kapteeni Sami Ärlig

"Vertailun vuoksi voi sanoa että divarissa pelaavan KooVeen matkustuskulut ovat 50 prosenttia pienemmät kuin meillä, vaikka se sarja on valtakunnallinen", kertoo päävalmentaja Jukka Myllymäki.

PIRKKAIN kapteeni Sami Ärlig (vas.) ja päävalmentaja Jukka Myllymäki ovat innoissaan vapaa-aikakeskukseen kaudeksi 2024-25 valmistuvasta uudesta salibandyhallista. ”Tämän kauden jälkeen ei enää rullailla mattoja saliin perjantaina illalla ja pois sunnuntaina illalla”, he iloitsevat.

PIRKKALAN Pirkat aloittaa ensi lauantaina toisen kautensa salibandyn Suomisarjassa, kun Pirkkalan vapaa-aikakeskukseen saapuu vastustajaksi oululainen SBT Merikoski.

Pirkat pääsi viime kaudella B-lohkon joukkueena karsimaan noususta divariin, mutta Sipoon ÅIF oli parempi. Alkavalla kaudella Pirkat pelaa A-lohkossa ja matkustusta tulee rutkasti enemmän.

”Vertailun vuoksi voi sanoa että divarissa pelaavan KooVeen matkustuskulut ovat 50 prosenttia pienemmät kuin meillä, vaikka se sarja on valtakunnallinen”, sanoo päävalmentajana jatkava Jukka Myllymäki.

Kymmenestä muusta joukkueesta vain kaksi on lähellä eli Ilves sekä Porin PTU. Pohjoisen joukkueet tulevat olemaan kokemus ainakin kapteenina jatkavalle Sami Ärligille.

”En ole koskaan käynyt Rovaniemellä tai Kemissä. Oulussa olen muistaakseni käynyt, mutta salibandya en ole pelannut missään noista paikoista”, Ärlig muistaa.

LAPIN ja Pohjoispohjanmaan lisäksi myös Eteläpohjanmaa tulee tutuksi. Keskipohjanmaan Kokkolan Nibacos on Myllymäen mielestä lohkon ennakkosuosikki.

”Siellä on buumi päällä ja kotiotteluissa yli 400 kiihkeää fania. Vahvistuksia on tullut liigasta”, Myllymäki sanoo.

Panoksellisten otteluiden määrä runkosarjassa kasvaa selvästi, mikä on todella hyvä asia
Jukka Myllymäki

Nibacoksen pelaajista Tuomas Mustonen muistetaan liigasta Seinäjoelta, puolustaja teki 229 ottelussa 141 tehopistettä. Myös Arttu Kukko (119 ottelua) ja Miikka Hankaniemi (80) ovat vahvistuksia tälle tasolle.

”On meilläkin liigakokemusta. Steelersissä toissa kaudella hyvin onnistunut sekä myös Classicissa pelannut Juuso Woivalin tuo tehoja. Sarjasta luopuneesta Soittorasiasta saamme paluumuuttaja Tomas Laitisen sekä Juuso Kortetmaan. Lisäksi omia junioreita on nostettu joukkueeseen”, Myllymäki sanoo.

Menetyksiäkin on. Kaksi pelaajaa siirtyi KooVeeseen, Risto Harjula ja Marko Vähätalo lopettivat.

”Olemme alkavalla kaudella hieman nuorempi joukkue. Viime kausi oli pettymys, mutta nyt uusi sarjajärjestelmä lisää mahdollisuuksia. Se on hyvä uudistus”, liigakokemustakin omaava Ärlig sanoo.

VIIME kaudella kaksi parasta pääsi karsintoihin, nyt neljä parasta pelaa lohkon sisällä pudotuspelit. Vain sijoille 5.-7. sijoittuneet pelaavat 20 runkosarjan ottelua.

”Panoksellisten otteluiden määrä runkosarjassa kasvaa selvästi, mikä on todella hyvä asia”, Myllymäki korostaa.

Sarjajärjestelmää pitää Myllymäen mielestä kehittää pian lisää.

”Yli 30 joukkuetta on liikaa. Ennemmin kaksi 12 joukkueen lohkoa”, Myllymäki kehottaa.

Pirkat – Merikoski SBT. Miesten salibandyn Suomi-sarjan peli Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 10) la 16.9. klo 18.