Pirkkain korisnaiset puhtaalla pelillä kuntosarjan voittoon!
Julkaistu: 29.03.2023 00.00

Pirkkain naisten koripallojoukkue on saanut sarjansa päätökseen ja palkintona kaudesta oli kuntosarjan voitto puhtaalla pelillä. Viimeisissä peleissä kohdattiin ensin Tampereen Namika kotikentällä ja sen jälkeen oli vielä kahden ottelun turnaus Raumalla.

Kotipeliin saapui vastustajaksi Tampereen Namika, jonka Pirkat voittivat pisteellä koko kauden ensimmäisessä ottelussa. Nyt oli toinen ääni kellossa ja Pirkkain naisten saumaton yhteispeli, sekä erinomainen puolustuspelaaminen toivat reippaan voiton lukemin 59-24. Ottelun pisteet: Sanna Ahopelto 18p, Iina Mäkinen 17p, Veera Lehtismäki 10p, Ninja Kajanoja-Suominen 6p, Riikka Hassinen 6p sekä Nina Lindstedt 2p.

Rauman turnaukseen lähdettäessä sarja-asetelma oli kutkuttavan jännittävä ja panoksena oli kuntosarjan voitto. Ensimmäisenä turnauksessa kohdattiin Pyrintö Murut. Pelin ensimmäinen jakso oli Pirkkain osalta varsin huono, kun taas Pyrintö onnistui korinteossa mallikkaasti. Toisella jaksolla peli vapautui ja Pirkat juoksivat vastustajalta jalat alta. Hyvän puolustuksen ja pallonriistojen avulla saatiin roppakaupalla nopeita hyökkäyksiä, joista viimeisteltiin korit erinomaisella prosentilla. Ottelun kaksi viimeistä jaksoa noudattivat samaa kaavaa ja loppulukemat olivat kauden ennätyspisteillä 37-94 Pirkoille. Ottelun pisteet: Iina Mäkinen 28p, Riikka Hassinen 16p, Maiju Alfving 15p, Ninja Kajanoja-Suominen 13p, Nina Lindstedt 10p, Ivette Bonilla Zarate 8p ja Veera Lehtismäki 4p. Erityismaininnan tästä pelistä saa puolustuksen lukkona toiminut Sanna Nevalainen.

Toisessa ottelussa Rauman RaBakuntoisia vastaan ratkottiin sarjan mestaruus. Etukäteen tiedettiin, että tulossa on tiukka kamppailu raumalaisten pituusylivoimaa vastaan. Tuomarilinjan muututtua ensimmäistä peliä sallivammaksi nähtiin jo alkuminuuteilta lähtien melkoista vääntöä, mutta pituusylivoimastaan huolimatta RaBa ei koreja tiivistä puolustusta vastaan onnistunut tekemään. Pirkkain taistelutahto oli virittynyt huippuunsa ja se palkittiin etenkin hyökkäyspäässä loistavalla levypallopelaamisella ja levypallotilanteiden jälkeisillä koreilla. Ensimmäinen jakso kuitattiin Pirkoille upeasti 22-9. Kolme muuta jaksoa pelattiin tasaisemmin, mutta voiton avaimet olivat koko pelin ajan Pirkkain näpeissä. Voiton takuuna oli maltillinen heittopaikkojen haku, levypallopeli sekä viimeistelyn laatu. Ottelun päätöslukemat Pirkoille 54-41 ja näin poika tuotiin kotiin :-) Ottelun pisteet: Iina Mäkinen 20p, Riikka Hassinen 15p, Ninja Kajanoja-Suominen 7p, Maiju Alfving 4p, Saija Tarvainen 4p ja Veera Lehtismäki 4p.

Pirkkain naisten kokoonpano kaudella 2022-23 on ollut seuraava: Maiju Alfving, Iina Mäkinen, Riikka Hassinen, Ivette Bonilla Zarate, Johanna Achren, Saija Tarvainen, Ninja Kajanoja-Suominen, Nina Lindstedt, Veera Lehtismäki, Sanna Nevalainen ja Sanna Ahopelto. Joukkuetta on valmentanut Sari Alfving.