Esittely
Ottelutilastot
Pirkat - EV Akatemia
2019-2020 - Miehet edustus - Divari
Klo 15:00 Pirkkalan vapaa-aikakeskus
19
Lok

Ennakkoinfo


Suomen cup -tuplakierros

Otteluennakko


Pirkat saa Divarin cup-kierroksella 19.10. vieraakseen Eräviikingit Akatemian Helsingistä. Suomen suurimman salibandyseuran Akatemia-joukkue koostuu pääosin ErVin liigajoukkueen farmipelaajista ja seuran A-nuorista. Pirkat saa vastaansa siis joukkueellisen nälkäisiä, eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Edessä on varmasti mielenkiintoinen lauantai-iltapäivän taisto. Ottelu alkaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa kello 15.00.

Pirkat on aloittanut sarjanousijana Divarin kohtuullisen mukavasti: 5 ottelusta on koossa 3 voittoa ja 2 tappiota. EV Akatemian saldo alkukaudelta on 6 ottelusta 2 voittoa ja 4 tappiota. Molemmat joukkueen voitot olivat 2 pisteen arvoisia, kun ne tulivat rankkarikisassa FBC Turusta ja jatkoajalla Loviisan Torista. Muun muassa vierasvoitto Turussa kuitenkin kertoo vahvasta potentiaalista, joka EV Akatemiassa piilee.

Pirkkain paras pistemies alkukaudella on ollut kokenut Tommi Ahola, jonka saldo toistaiseksi on 5+6=11 pistettä. Sisäistä maalipörssiä johtavalla Mika Salolla (8+2) koossa on yksi piste vähemmän.

EV Akatemian parhaat pistemiehet ovat 8 pistettä nakuttaneet Juho Niinikoski (4+4) ja Alex Eklund (4+4). Huomioitavaa Niinikosken saldossa on, että hän on pelannut Divarissa tällä kaudella vain 3 ottelua.

Oman mausteensa peliin tuo tarjolla oleva tuplapanos. Pirkkalassa pelataan paitsi normaalisti kolmesta Divarin sarjapisteestä, joita kumpikin joukkue varmasti janoaa, myös jatkopaikasta Suomen cupissa. Divarin cup-kierroksen otteluiden voittajat etenevät cupissa 5. kierrokselle, jossa ovat mukana 7 Divari-joukkuetta sekä 11 joukkuetta, jotka ovat päässeet aiemmilta kierroksilta.

Osallistuminen Suomen cupiin ei ole kuulunut Pirkkain miesten repertuaariin viime kausina, mutta nyt Divari-paikan myötä osallistumisoikeus tuli "automaattisesti". Kuten urheiluromantikot hyvin tietävät, cupin juju on mahdollisuus päästä haastamaan ylemmän sarjatason vastustajia. Jatkoon pääsy voisi siis tietää mahdollisesti tulevilla kierroksilla tilanteita, että ensin Pirkat voisi olla haastettavana (esimerkiksi jotain 2. divisioonan joukkuetta vastaan), mutta sen jälkeen itse haastajana (liigajoukkuetta vastaan). Mutta ei mennä asioiden edelle, vaan keskitytään nyt tiukasti Eräviikingit Akatemian kaatamiseen!

Tervetuloa nauttimaan salibandyviihteestä!

Lipun hinnat ym. infoa:

Liput 8 / 5 euroa, alennus opiskelijoille/varusmiehille/eläkeläisille/työttömille. Kausikortit 60 / 50 euroa.

Maksu onnistuu käteisellä tai kortilla. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluihin ilmaiseksi! Ottelussa palvelee kioski, jonka tuotto menee Pirkkain C1-junioreille.

Pääsylipun lunastaneiden kesken arvotaan PlusKatsastuksen 40 euron lahjakortti!

Ottelun Facebook-tapahtuma löytyy täältä.

Käytännön muistutus otteluun tuleville muuttuneista liikennejärjestelyistä vapaa-aikakeskuksella: Koulutien läpikulkuliikenne on suljettu. Moottoriajoneuvoliikenne alueelle tapahtuu Koulutien vastakkaisesta päästä Ollikantien/Urheilutien kautta. Navigaattorit ohjaavat alueelle osoitteella Urheilutie, 33960 Pirkkala. Urheilutie on yhdistetty suoraan Koulutiehen. Tienvarsiopasteissa lukee Urheilutie.

Kaikki tämän kauden Divari-ottelut voi katsoa suorina nettilähetyksinä SolidSport-palvelun kautta. Kun tilaat Pirkkain miesten oman kanavan, tuet samalla Pirkkain toimintaa. Tilaa Pirkkain miesten SolidSport-kanava täältä!

Jatkoaikavoitto maistui Pirkoille


Pirkat - EV Akatemia 6-5 ja. (3-2, 1-2, 1-1, 1-0)

Pirkkalan Pirkat nappasi Divari-kauden neljännen voittonsa, kun kotikentällä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa kaatui EräViikingit Akatemia. Kun kyse oli Divarin cup-kierroksesta, samalla kertaa Pirkkain nimiin kirjattiin sekä kaksi sarjapistettä että jatkopaikka Suomen cupissa. Cupin viidennen kierroksen vastustaja Pirkoille arvotaan myöhemmin.

Ottelu EV Akatemiaa vastaan oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, jossa joukkueet iskivät maaleja tasatahtiin. Kumpikaan joukkue ei päässyt pelin aikana kertaakaan kahden maalin karkumatkalle, vaan aina johtomaalin jälkeen toinen tuli taas takaa tasoihin. Pirkkain onneksi viimeistä maalia EV Akatemia ei enää päässyt tasoittamaan, kun se syntyi jatkoajalla.

Pirkkalan toimitsijapöydän monivuotinen kellomies Kari painoi stop-napin pohjaan ajassa 61.44, kun Kalle Koivunen uitti voitto-osuman EräViikinkien verkkoon. Kyseessä oli "Koivun" Divari-uran avausmaali. Samanlaisen merkkipaalun saavutti ottelussa myös Pirkkain ensimmäisen maalin iskenyt Tino Välimaa.

Heidän lisäkseen Pirkoista maalinteossa onnistuivat Mika Salo kahdesti sekä kertaalleen Tommi Ahola ja Antti Jaakkonen. Salo kasvatti kauden maalisaldonsa jo 10:een ja Ahola jatkoi niin ikään vahvaa virettään. He jakavat nyt yhdessä Pirkkain sisäisen pistepörssin johtopaikan 12 tehopisteellä.

Ottelussa tehot 1+3 kerännyt Antti Jaakkonen sai Bo LKV:n parhaan pelaajan palkinnon. EräViikinkingit Akatemian parhaana palkittiin Lauri Laine.

- Voitosta ei voi koskaan olla pettynyt, mutta ei me tänään parasta esitetty. Kolmaskin piste olisi ollut tarjolla paremmalla esityksellä. Mutta jatkoaikavoitto on aina kahta kauniimpi, kun pääsee tuulettamaan sitä kentälle koko joukkueen voimin, vaikka pisteitä tuleekin vähemmän, Jaakkonen jutteli Elite Saunojen Jälkilöylyt -haastattelussa.

- Meidän kentän peli toimi ensimmäisen ja kolmannen erän oikein hyvinkin. Toisessa erässä päästettiin kaksi omiinkin, joten ensi kerralla voitaisi tähdätä siihen, että pelataan oman kentän kanssa samalla tavalla koko 60 minuuttia, hän jatkoi.

Nousijajoukkue Pirkat on tullut mukavan pirteästi uudelle sarjatasolle ja kauden alun voidaan sanoa sujuneen duurivoittoisesti.

- Pettynyt ei voi olla. On voitettu yli puolet peleistä, ja jos mietitään edellistä Divari-kautta (2015-16) Pirkkain kanssa, on voitettu nyt jo enemmän pelejä kuin silloin yhteensä. Nekin pelit, jotka on hävitty, on hävitty kärkipään joukkueille ja oltu pelin jälkeen pettyneitä siitä, että nekin olisi ollut voitettavissa. Tyytyväisyyteen ei ole varaa, mutta nyt porukassa on hyvä itseluottamus mennä eteenpäin, Antti linjasi.

Seuraavaksi joukkueen itseluottamuksen kanssa pääsee mittelemään FBC Turku, jonka vieraaksi Pirkat matkustaa tulevana keskiviikkona 23.10.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pirkat-ev-a...

Maalikooste (Pirkat-TV):


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Salibandy
«  Lokakuu   »
Kategoriat