Esittely
Ottelutilastot
Pirkat - Koovee
2019-2020 - Miehet edustus - Divari
Klo 15:00 Pirkkalan vapaa-aikakeskus
14
Jou

Divarin derby Pirkkalassa, tärkeät pisteet tarjolla!


Paikallisottelut ovat niitä, jotka pelaajat ja katsojat ensimmäisinä poimivat otteluohjelmasta, kun se ilmestyy ennen kauden alkua. Niin tekivät varmasti salibandykauden alla myös Tampereen Kooveen ja Pirkkalan Pirkkain joukkueet, jotka molemmat pelaavat tällä kaudella miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Divarissa. Lauantaina Pirkkalassa on vuorossa kauden toinen derby niiden välillä.

Joukkueiden lähtökohdat kauteen ovat varsin erilaiset. Koovee pelasi pitkään liigassa, mutta putosi sieltä vaikean viime kauden jälkeen.

Pirkat puolestaan kuului monta vuotta kakkosdivisioonan kärkijoukkueisiin, mutta taipui jossakin vaiheessa pitkissä ja raastavissa nousukarsinnoissa, kunnes viime keväänä riemukas nousu onnistui.

Kun Koovee on pelannut runkosarjan otteluistaan tasan puolet eli 13 ja Pirkat 11, pirkanmaalaiset joukkueet ovat asemoituneet Divarin sarjataulukossa pudotuspeliviivan tuntumaan, mutta eri puolille sitä. Seitsemäntenä majailevalla Kooveella saldo on toistaiseksi seitsemän voittoa ja 22 sarjapistettä, yhdeksäntenä olevalla Pirkoilla seitsemän voittoa ja 20 pistettä.

Koovee on saanut lokakuun kolmen ottelun tappioputken jälkeen peliä paremmin raiteille, ja marraskuun neljästä ottelustaan se voitti kolme. Joulukuu on tuottanut toistaiseksi jatkoaikatappion ja varsinaisen peliajan voiton.

Pirkoilla puolestaan sarjan alku oli nousijalle mainio, ja muun muassa lokakuussa tuloksena oli neljästä ottelusta kolme voittoa. Marraskuun alun Josba-kotivoiton jälkeen tuloksena on ollut nyt kuitenkin kolme tappiota perätysten.

Divari on äärimmäisen tasainen ja yllätyksellinen sarja. Joukkueet voittavat toisiaan ristiin ja jokainen sarjapiste on tärkeä. Myös lauantaina kello 15 Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa on siis jaossa todella makeat kolme sarjapistettä.

Mutta, pisteiden lisäksi jaossa on myös Pirkanmaan Divari-herruus. Valtikka on tällä hetkellä Kooveen hyppysissä, joka vei syyskuussa kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Linnainmaalla 10–6. Pirkat johti tuolloin alussa 3–0, mutta Koovee tuli rinnalle ja ohi.

Joukkueet vilisevät toisilleen tuttuja pelaajia, ja se yleensä tietää sitä, että vääntö on kovaa ja tunteetkin saattavat räiskyä. Yleisöllekin riittää siis takuuvarmasti nähtävää.

Otteluinfo:

Joulupukkikin vierailee ottelussa ilostuttamassa yleisöä! Toisella erätauolla on ohjelmassa lasten rankkarikisa, jossa perheen pienimmät pääsevät haastamaan Pirkkain maalivahtia. Pirkat tarjoaa mailan lainaan.

Pääsylipun lunastaneiden kesken arvotaan tuttuun tapaan Plus Katsastuksen 40 euron lahjakortti ja myös muuta arvontaa on luvassa!

Tervetuloa paikalle hyvissä ajoin ennen kolmea nauttimaan paikallispelin tunnelmasta koko perheen voimin!

Liput:

8 / 5 euroa (alennus opiskelijoille, varusmiehille, eläkeläisille, työttömille)
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi!
Kausikortit 60 / 50 euroa
Maksu käteisellä tai kortilla.

Muista myös kausikorttitarjous: loppukauden kotiottelut (8 + mahdolliset kevään jatkopelit) vain 30 euroa! Siitä viemistä vaikkapa pukinkonttiin.

Ottelussa palvelee kioski, jonka tuotto menee Pirkkain C1-junioreille.

Huom! Muistathan muuttuneet liikennejärjestelyt: Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen nykyinen osoite on Urheilutie!

Voitto paikallisottelusta!


Pirkkain miesten pistepussi lihoi kuudella viime viikolla salibandyn Divarissa, kun pirkkalalaiset kukistivat tärkeissä otteluissa tiistaina SB Vantaan ja lauantaina paikallispelissä Kooveen. Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pirkat-koov...

Voitot nostivat nousijajoukkue Pirkat sarjassa playoff-viivan yläpuolelle seitsemänneksi. Divari on kuitenkin tänäkin vuonna äärimmäisen tasainen, eikä mitään sijoituksia ole vielä jaettu.

Molempien viikon otteluiden käsikirjoitus oli hieman samanlainen. Pirkat pääsi selvään johtoon, ennen kuin vastustaja aloitti kirin. Vantaalla Pirkat johti parhaimmillaan 5-1, Kooveeta vastaan jo 7-1. Molemmilla kerroilla Pirkat kuitenkin kesti takaa-ajon ja nappasi täydet pisteet.

- Paikalliskamppailu on aina hieno voittaa. Siinä on aina sellainen ekstralataus. Tuttuja pelaajia kentällä, yleisöä normaalia enemmän ja se eli mukana. Oli hieno pelata, Pirkkain hyökkääjä Mikko Kelkka summaili.

Kelkan peli luisti muun joukkueen tavoin hyvin, ja hän oli viikon tehokkain. Kahdessa ottelussa hän nettosi yhteensä tehot 3+3.

- Alkukausi oli henkilökohtaisesti vähän vaikea, mutta se on nyt helpottanut, kun on osunut. Tähän Divari-rytmiin on oppinutkin. Tämä on vähän erilaista, kun tätä sarjaa ei ole aiemmin pelannut, Kelkka arvioi.

Hänen lisäkseen myös Mika Salo (4+1) oli menneen viikon peleissä tehokkaassa vireessä. Kooveeta vastaan kaksi osumaa iskivät Aapo Mutanen ja kauden maalitilinsä avannut Marko Vähätalo.

Pirkat pelaa vielä sunnuntaina 22.12. Lappeenrannassa ennen parin viikon joulutaukoa.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pirkat-koov...

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Miehet edustus
Kategoriat