19
LOK
15.00
Miehet edustus, Divari

Pirkat - EV Akatemia  

Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Jatkoaikavoitto maistui Pirkoille

Pirkat - EV Akatemia 6-5 ja. (3-2, 1-2, 1-1, 1-0)

Pirkkalan Pirkat nappasi Divari-kauden neljännen voittonsa, kun kotikentällä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa kaatui EräViikingit Akatemia. Kun kyse oli Divarin cup-kierroksesta, samalla kertaa Pirkkain nimiin kirjattiin sekä kaksi sarjapistettä että jatkopaikka Suomen cupissa. Cupin viidennen kierroksen vastustaja Pirkoille arvotaan myöhemmin.

Ottelu EV Akatemiaa vastaan oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, jossa joukkueet iskivät maaleja tasatahtiin. Kumpikaan joukkue ei päässyt pelin aikana kertaakaan kahden maalin karkumatkalle, vaan aina johtomaalin jälkeen toinen tuli taas takaa tasoihin. Pirkkain onneksi viimeistä maalia EV Akatemia ei enää päässyt tasoittamaan, kun se syntyi jatkoajalla.

Pirkkalan toimitsijapöydän monivuotinen kellomies Kari painoi stop-napin pohjaan ajassa 61.44, kun Kalle Koivunen uitti voitto-osuman EräViikinkien verkkoon. Kyseessä oli "Koivun" Divari-uran avausmaali. Samanlaisen merkkipaalun saavutti ottelussa myös Pirkkain ensimmäisen maalin iskenyt Tino Välimaa.

Heidän lisäkseen Pirkoista maalinteossa onnistuivat Mika Salo kahdesti sekä kertaalleen Tommi Ahola ja Antti Jaakkonen. Salo kasvatti kauden maalisaldonsa jo 10:een ja Ahola jatkoi niin ikään vahvaa virettään. He jakavat nyt yhdessä Pirkkain sisäisen pistepörssin johtopaikan 12 tehopisteellä.

Ottelussa tehot 1+3 kerännyt Antti Jaakkonen sai Bo LKV:n parhaan pelaajan palkinnon. EräViikinkingit Akatemian parhaana palkittiin Lauri Laine.

- Voitosta ei voi koskaan olla pettynyt, mutta ei me tänään parasta esitetty. Kolmaskin piste olisi ollut tarjolla paremmalla esityksellä. Mutta jatkoaikavoitto on aina kahta kauniimpi, kun pääsee tuulettamaan sitä kentälle koko joukkueen voimin, vaikka pisteitä tuleekin vähemmän, Jaakkonen jutteli Elite Saunojen Jälkilöylyt -haastattelussa.

- Meidän kentän peli toimi ensimmäisen ja kolmannen erän oikein hyvinkin. Toisessa erässä päästettiin kaksi omiinkin, joten ensi kerralla voitaisi tähdätä siihen, että pelataan oman kentän kanssa samalla tavalla koko 60 minuuttia, hän jatkoi.

Nousijajoukkue Pirkat on tullut mukavan pirteästi uudelle sarjatasolle ja kauden alun voidaan sanoa sujuneen duurivoittoisesti.

- Pettynyt ei voi olla. On voitettu yli puolet peleistä, ja jos mietitään edellistä Divari-kautta (2015-16) Pirkkain kanssa, on voitettu nyt jo enemmän pelejä kuin silloin yhteensä. Nekin pelit, jotka on hävitty, on hävitty kärkipään joukkueille ja oltu pelin jälkeen pettyneitä siitä, että nekin olisi ollut voitettavissa. Tyytyväisyyteen ei ole varaa, mutta nyt porukassa on hyvä itseluottamus mennä eteenpäin, Antti linjasi.

Seuraavaksi joukkueen itseluottamuksen kanssa pääsee mittelemään FBC Turku, jonka vieraaksi Pirkat matkustaa tulevana keskiviikkona 23.10.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pirkat-ev-a...

Maalikooste (Pirkat-TV):


Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista