C1-kausi pähkinänkuoressa
11.5.2020 17:05 Uutiset / C1

C1-Blue & White 2019-20

Uutta kautta on jo käynnistelty, mutta palataan vielä tiivistelmän muodossa menneeseen kauteen. Kaudesta muodostui yllättäen normaalia lyhyempi päätyttyään kuin seinään jo maaliskuussa ennen viimeisiä runkosarjan pelejä ja lopputurnauksia. Viime keväänä kauden alkaessa oli ilo huomata, että sama jengi on edelleen jatkamassa harrastuksen parissa ja myös muutamia uusia poikia liittyi mukaan, joten pelaajia oli sopiva määrä kahteen joukkueeseen. C1-poikien joukkueessa harjoitteli ja pelasi yhteensä 41 poikaa koostuen lähinnä 04-05 -ikäluokista, mutta mukana oli myös yksi 03- ja 06-ikäluokan pelaaja.

Kausi käynnistettiin toukokuussa kaikkien pelaajien yhteisellä palaverilla ja heti perään vanhemmilla oli myös oma tapaamisensa. Joukkueeseen tuli mukaan 9 uutta pelaajaa, joten samalla tutustuimme toisiimme, kävimme läpi tulevan kesän ja kauden treeniohjelmaa sekä pohdimme yhteisiä tavoitteita kaudelle. Kesä kului treenaten Kissat-hallilla ja Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella. Treenit toteutettiin kahdessa ryhmässä (Blue ja White). Lajitreenejä oli 2 krt viikossa, fysiikkaa 3 krt ja Pilatesta kerran viikossa. Heinäkuussa järjestimme koko joukkueen yhteisen “Amazing Race” -tapahtuman Pirkkalan Pappilan kauniissa maisemissa, jossa vanhemmat ja pelaajat ottivat mittaa toisistaan omissa joukkueissaan erilaisilla rasteilla. Tiimikisaa käytiin myöhemmin myös Ylöjärven frisbeegolfradalla. Vanhempienkin liikkuvuus oli kesän jälkeen tikissä, sillä useampikin heistä tarttui joukkueen järjestämään tarjoukseen ja osallistui kesän aikana heille järjestetyille Pilates-tunneille.

Elokuusta alkaen Blue ja White treenasivat pääsääntöisesti 3-4 krt/vko (2-3 lajia ja 1 fysiikka) omina joukkueinaan. Molemmat joukkueet osallistuivat C1-poikien valtakunnallisiin karsintoihin. Blue sai järjestettäväkseen kotiturnauksen vapaa-aikakeskuksella ja White matkasi karsintoihin Lahteen. Blue eteni jatkokarsintoihin ja White jäi aluesarjaan. Jatkokarsinnoissa Blue kukisti ensin SalBan ja toisessa pelissä erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen Nibacosin rankkareilla. Tämä avasi tien ratkaisevaan otteluun, jossa voittamalla Happeen Blue eteni SM-sarjaan. Runkosarjassa Blue jäi tällä kertaa peränpitäjäksi ja pisteet vähäisiksi, vaikka etenkin loppukautta kohden pelit alkoivat kulkea ihan mukavasti. Joukkueemme mukana karsinnoissa ja muutamassa SM-ottelussa oli myös Pirkkain NLB-joukkueen Suvi Hämäläinen.

Blue lähti hakemaan lisäkokemusta ja -pelejä myös B-poikien aluesarjasta, josta tie vei alkukarsintojen jälkeen ylialueelliseen eliittisarjaan. Sarjassa Blue sijoittui hienosti lohkon toiseksi ja ilman koronapandemian aiheuttamaa kauden ennenaikaista päättymista olisi päässyt pelaamaan paikasta valtakunnallisen sarjan pudotuspelikarsintoihin. Sekä C1-poikien SM-sarja että B-poikien eliittisarja antoivat Bluelle tiukkoja ja kehittäviä pelejä läpi kauden. Whiten pelit jatkuivat valtakunnallisten sarjojen karsintojen jälkeen ylialueellisen eliittisarjan karsinnoissa. White jäi muutaman maalin päähän paikasta eliittisarjassa, joten kausi jatkui kilpasarjassa. White pelasi voitokkaan kauden sijoittuen lohkonsa ykköseksi. Ilman kauden ennen aikaista päättymistä White olisi päässyt kilpasarjan loppuhuipentumaan taistelemaan ylialueellisesta kilpasarjan voitosta. Sekä Bluen että Whiten osalta valmennuksen yksi kauden tavoitteista oli kehittää pelaajia ennen kaikkea yksilöinä ja siinä onnistuttiinkin, sillä moni pelaajista otti isoja harppauksia eteenpäin kauden aikana.

Erillisturnauksiin osallistumiset jäivät tämän kauden osalta vähäisiksi. Blue osallistui ennen sarjakauden alkua Mestareiden Cup -kutsuturnaukseen sijoittuen 9.-12. Whiten oli tarkoitus osallistua keväällä TFT- ja Tallink Floorball -turnauksiin, mutta turnaukset peruttiin koronapandemian vuoksi. Harjoituspelejä pelattiin kauden aikana Pirkkain Naisten Edustusta, A-tyttöjä ja B-poikia vastaan. Seuran ulkopuolelta harjoitusvastustajia olivat PirU, YPA, KrP, Classic, Blackbirds ja Steelers. Kiitokset kaikille harkkavastuksille! Muutama pelaaja pääsi leireilemään Eerikkilässäkin, kun kauden aikana joukkueesta osallistui yhteensä seitsemän pelaajaa (04-06 -synt.) Salibandyliiton MAAJOUKKUETIE - pelaajan kehittymisen seuranta- ja pelitapahtumiin.

Joukkueemme on tottunut talkoilemaan paljon ja tälläkin kaudella pelaajien vanhemmat osallistuivat aktiivisesti moninaisiin talkoiluihin. Mattoralli kotihallilla ennen kotiotteluita oli mukavaa fysiikkatreeniä myös vanhempien osastolle ja samaan sarjaan kuuluivat monet messumatotukset Pirkkahallilla. Jukolan viestin ruokajakelu tuli tutuksi sekä Pirkkalan Triathlon -tapahtuman liikenteenohjaus. Muutama sata kahvikupillista tuli keitellyksi ja lukuisat mokkapala- ja pizzapellilliset leivotuksi miesten edustuksen Divari-otteluihin sekä Bluen SM-kotiotteluihin. Pelaajat hoitivat oman osuutensa osallistumalla talvirenkaiden vaihtotalkoisiin ja kehitysvammaisten kesäkisojen järjestelyihin (Suupan Sukkelat). Lisäksi edarin Divari-otteluissa hoidettiin muutama pallopoikavuoro. Vanhemmat saivat talkoilla kiitettävästi myös toimitsijahommissa vastuuturnauksissa ja kotiotteluissa. Ja sekin saatiin kertaalleen todeta, että jos ei maalilaulu vieraissa soinut, niin vanhemmat hoitivat tämänkin livenä :)

Bluen SM-sarjan kotiotteluista 7 pelattiin Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella ja 2 Spiralilla. Kaikki kotiottelut livestriimattiin joukkueen kanavalle SolidSportiin ja ovat sieltä edelleenkin katsottavissa. Vapaa-aikakeskuksen hyvissä puitteissa oli jälleen mukava pelata ja järjestää otteluita. Vapaa-aikakeskuksella pelatuissa kotiotteluissa oli paikalla keskimäärin 102 katsojaa/ottelu (78-125). Ajan tavan mukaan joukkueen kuulumisia sai seurata säännöllisesti somessa Facebook- ja Instagram-tileillä. Nettisivut jäivät hieman heikommalle päivitykselle, joten tästä on hyvä ottaa koppia tulevaa kautta ajatellen.

Kuten jo mainittu, niin kausi päättyi äkillisesti maaliskuun puolivälissä koronapandemian seurauksena ja muutama ottelu sekä turnaus jäivät pelaamatta. Perinteisiä kauden päättäjäisiäkään ei voitu järjestää, mutta pelaajapalkitsemiset järjestyivät tilanteen mukaisesti turvaetäisyydet huomioiden :)

Kauden päätteeksi seura palkitsi joukkueestamme 3 pelaajaa:

 • Tärkein pelaaja (team MVP) Joni Jokisalo (Blue)
 • Kehittynein pelaaja Niko Vierikko (Blue)
 • Tsemppari Riku Iivanainen (White)

Tämänkin kauden toteutumisesta kuuluu iso kiitos jokaiselle joukkueen pelaajalle, valmentajalle ja muille toimihenkilölle sekä vanhemmille (eli KKK-tiimille) ja kaikille tukijoillemme! Kiitos taloudellisesta tuesta sponsoreillemme! Kaikki yhdessä teimme työtä upeiden pelaajien, nuorten ja lajin eteen.

Erityinen kiitos vastuuvalmentaja Mikko Kiviojalle, joka luotsasi joukkuettamme kahden kauden ajan C-ikäluokassa! Joukkue sai asiantuntevaa valmennusta, uusia näkökulmia sekä asialle omistautuneen valmentajan, joka ei tuntejaan laskenut suunnitellessaan joukkueen toimintaa ja sitoutuessaan joukkueen valmentamiseen! Kiitos Mikko suuresta työpanoksestasi ja tsemppiä tuleviin haasteisiin!

Joukkueen toimihenkilöt:

 • vastuuvalmentaja (+fysiikkavalmennus) Mikko Kivioja
 • valmentajat Jyri Jansson ja Jarkko Viljanmaa, lisäksi Mika Salminen tuurasi tarpeen mukaan Whiten valmennuksessa ja pelireissuilla
 • joukkueenjohtat Tiina Vehkasaari (Blue) ja Riitta Salminen (White)
 • rahastonhoitaja Marianne Suurkari
 • manageri Ville Koskinen

Joukkueen vierailevat tähdet:

 • Lindsay Orr, joukkueiden viikottainen fysiikkavalmennus Kissat-hallilla
 • Hanna Murotie ja Erika Jokinen, kesän pilatesohjaajat
 • Jari Sorvali, muutama visiitti maalivahtivalmennuksen tiimoilta
 • Miia Metsänen, psyykkisen valmennuksen ryhmätapaamisia
 • Mikko Immonen Nokian KrP:sta kävi kertomassa salibandyurastaan


Kausi lukuina:

2 joukkuetta/ 41 pelaajaa

 • Blue 21 (19+2)
 • White 20 (18+2)

Tapahtumia yhteensä 428, joista

 • Lajitreenit - 163
 • Fysiikkatreenit - 92
 • Oheisharjoittelut - 24
 • Sarja-, turnaus- ja harjoituspelit (Blue) - 54
 • Sarja- ja harjoituspelit (White) - 29
 • Muut tapahtumat - 25
 • Vanhempainpalaverit - 5
 • Talkoot - 36 krt/ n. 850 talkootuntia

Muu data:

 • SM-otteluiden yleisömäärä kotihallilla keskimäärin 102/ ottelu
 • Sponsorit/ yhteistyökumppanit 12
 • Instagram-seuraajat 548
 • Facebook-seuraajat 126


Maaliskuussa alkaneen tauon jälkeen on ollut käynnissä OT-jakso etäohjein ja samalla joukkueen taustat ovat tehneet työtään tulevan kauden valmistelujen parissa. Homma näyttää hyvältä ja kohta päästään aloittamaan yhteisetkin treenit pitkästä aikaa - jes!! Tulevalla kaudella ollaan B-poikia, joten päivitellään tilitkin sen mukaisiksi - palaillaan!


   
Lisää uutisia
C1
«  Lokakuu   »
Kategoriat