C1-pojat SM-sarjaan!
2.9.2019 18:38 Uutiset / C1

C1-pojat feat. Suvi SM-sarjaan!

Pirkat pelaa SM-sarjaa tälläkin kaudella! Sarjapaikka ratkottiin viime viikonloppuna Turussa pelatussa C1-poikien SM-karsinnan kakkosvaiheessa.

Karsinnan ensimmäinen vaihe pelattiin viikkoa aiemmin kotikentällä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella. Ensimmäinen peli klaarattiin mukavan reilulla voitolla (Merikoski SBT Warriors 12-3), mutta seuraavasta kahdesta pelistä tulikin takkiin (Classic Red 6-5 ja SBS Masku/SBS Wirmo 6-2). Taidolla ja varmasti pelannut Masku/Wirmo eteni lohkoykkösenä suoraan SM-sarjaan. Merikosken voitettua Classicin keskinäisessä ottelussaan Pirkat sijoittui lohkossaan toiseksi ja eteni karsinnan toiseen vaiheeseen, joka pelattiin Turussa Sport Gardenissa viime viikonloppuna.

Kakkosvaihe pelattiin kolmen joukkueen lohkona (Nibacos, Pirkat ja SalBa), josta voittaja eteni ratkomaan SM-sarjapaikkaa toisen lohkon ykköstä vastaan. Toiseksi tullut sai suoran paikan 1. divisioonaan ja kolmanneksi tullut jatkoi karsintaa pääsystä 1. divisioonaan toisen lohkon kolmosta vastaan. Joukkueella oli Turun reissulla jälleen runsas joukko aktiivisia "senioreita" mukana kannustamassa äänensä käheäksi rumpuineen ja muine härpäkkeineen, joten tunnelma hallissa oli taattu. Seniorit ehtivät myös pulisemaan otteluraportin turnauksen kulusta:

"Niinhän siinä loppujen lopuksi kävi, että Pirkat nähdään tulevallakin kaudella SM-sarjassa! Olotila sekä joukkueella että kaikilla taustajoukoilla on varmasti huojentunut, koska loppukesän ja alkusyksyn pelit eivät ole olleet niitä helpoimpia, ja jossain vaiheessa yksi sun toinen on varmasti miettinyt, mikä tulisi olemaan sarjataso, jota tulevalla kaudella pelataan. Se, mitä joukkue teki viikonlopun aikana kentällä, osoitti jälleen saman, mitä olemme aikaisemminkin nähneet; asennetta, kunnon vääntöä, onnistumisia ja ennen kaikkea joukkuepeliä. Joukkueessa oli mukana myös loistava vahvistus, Suvi Hämäläinen, joka oli tärkeä palanen koko karsintojen ajan.

Ensimmäinen peli oli Rauman SalBaa vastaan. Toisen erän jälkeen meinasi katsomolta jopa usko loppua, kun vastustaja johti 1-2. Hyvin ja varmasti pelattu kolmas erä takasi joukkueelle 4-2 voiton (1-0, 0-2, 3-0).

Parin tunnin tauon jälkeen vastaan asettui tuttu vastus, kokkolalainen Nibacos, jolta joukkue sai niin sanotusti tukkapöllyä Mestareiden Cupissa elokuun alussa. Ennen peliä Pirkat nähtiin kokoontuvan hallin läheisyydessä olevalla kukkulalla ja oletus on, että siellä hiottiin kuviot ja suunnitelmat kuntoon. Joukkueen scouttitiimi oli ilmeisesti tehnyt jälleen huolellista ennakkotyötä kääntäen kivet ja kannot analysoidessaan vastustajan peliä. Yhdessä sovitun taktiikan osana lienee ollut se, että vastustaja kaatuisi kunnon taisteluasenteella, sillä eihän joukkueella ollut kuin voitettavaa. Voitto takaisi pääsyn ratkaisupeliin seuraavana päivänä. Pelin edetessä katsomo saikin hurmoksessa seurata joukkueen pelaamista. Hieman jännäksikin peli meinasi mennä, kun yksi meidän pelaajista sai ison rangaistuksen toisen erän loppupuolella ja 5 minuutin jäähy oli kova jäähy tässä vaiheessa. Onneksi joukkue uhrautui toden teolla ja oma maali pysyi puhtaana. Pelin aikana yhden sun toisen syke nousi hyvinkin korkeisiin lukemiin - varsinkin kun varsinainen peliaika päättyi tasan 4-4 (1-1, 2-1, 1-2) ja tiedossa oli rankkarit. Niin siinä vain kävi, että onnistuneet rankkarit ja torjunnat (3-2) toivat voiton joukkueelle. Voitto tiesi lohkon ykkössijaa ja seuraavana päivänä karsinnan jatkumista. Seuraavan pelin voitto toisi paikan SM-sarjaan.

Hyvin nukutun yön jälkeen sai aamulla herätä rauhassa, syödä tukevan aamiaisen ja nauttia ulkona kesäisestä lämmöstä, koska peli alkoi vasta klo 14. Ratkaisupelissä vastustajaksi tuli Happee, joka oli edellisenä päivänä ottanut selkeät voitot omassa lohkossaan. Peli alkoi tahmeasti, mutta toisessa erässä joukkue sai pelin sujumaan ja maalejakin syntyi. Tilanteesta 5-1 oli hyvä jatkaa kolmanteen erään. Vastustaja yritti sitkeästi ja saikin tehtyä pari maalia. Onneksi joukkue oli päättänyt, että nyt jos koskaan pitää voittaa, ja niin he voittivatkin loppulukemin 8-3 (1-0, 4-1, 3-2).

Pelin jälkeen valmennus ja joukkueenjohto lunastivat lupauksena viedä pojat kebabille sarjaan pääsyn kunniaksi! Lisäksi töitä riitti kotona vielä parille valmentajalle oman lupauksensa johdosta... Viikonlopusta jäi luonnollisesti aivan mahtavan huikea fiilis. SM-sarja tulee olemaan todella kova ja tasokas sarja. Kannattaa siis tulla vapaa-aikakeskukselle katsomaan ja kannustamaan, kun joukkue pelaa kotikentällä!"

Joukkue kiittää kannustajia kotihallissa, Sport Gardenilla sekä kotikatsomoiden ääressä!


   
Lisää uutisia
C1
«  Syyskuu   »
Kategoriat