P14 jatkaa eliittisarjaan
Julkaistu: 30.10.2021 00.00

P14 jatkaa eliittisarjaan

Pirkkojen P14 (08-syntyneet pojat) varmisti alkusarjan viimeisellä pelikierroksella paikan eliittisarjassa. Sisä-Suomen kilpasarjan kahdessa lohkossa pelaa yhteensä 12 joukkuetta, ja Pirkat on nyt hienosti parhaan kuuden joukkueen joukossa ja jatkaa ylempään jatkosarjaan.

Sisä-Suomen sarjassa pelaa Pirkanmaan joukkueiden lisäksi joukkueita Forssasta, Riihimäeltä ja Jyväkylästä. Luvassa on siis kovia pelejä ja jännittäviä hetkiä.

- Alkulohkon suoritukseen olemme oikein tyytyväisiä. Jaksaminen on ollut erinomaista, ja suoritus on ollut tasapainoinen. Hyvällä taisteluilmeellä toisia kannustaen jatketaan ja omaa pallollista peliä yritetään saada vielä piirun verran paremmaksi, toteavat päävalmentajat Marko Pääkkönen ja Olli Lyytikäinen ylemmän jatkosarjan tulevista peleistä.

Viime kaudella pelit katkesivat alkusarjan jälkeen koronarajoitusten vuoksi ja peleihin tuli koko kevään kestänyt tauko. Seurojen organisoimia turnauksiakaan ei järjestetty.

- Koronavuoden jälkeen oli hieman epäselvää, mihin oman pelin taso riittää, mutta hyvin riitti. Kolmella voitolla viidestä mentiin jatkoon ja alueen kuuden parhaan joukkoon, kertovat päävalmentajat ylpeinä joukkueen menestyksestä.

Pelitaidot ovat pysyneet yllä ja kehittyneet säännöllisen ja monipuolisen harjoittelun ansioista. Joukkue tekee myös säännöllistä yhteistyötä harjoittelussa ja peleissä P13- ja T16-14-joukkueiden kanssa. Kesällä ja ennen sarjapelien alkua P14 haki tuntumaa peleihin TFT-turnauksessa ja harjoituspeleissä oman seuran eri joukkueita ja joitain alueen joukkueita vastaan.

P14 pelaa lisäksi Sisä-Suomen haastajasarjaa vuotta vanhempien P15-ikäluokassa. P15-haastajassa on ollut vahvoja näyttöjä, ja toisen pelikierroksen jälkeen Pirkat on omassa lohkossaan upeasti toisena. Sarjan kahdessa lohkossa pelaa yhteensä 15 joukkuetta.